Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. Lizzo – “Blame It On Your Love”

De Engelse popster Charli XCX lijkt, net als Lizzo, nog bekender te worden met de dag. XCX heeft al vier albums op haar conto staan en niet alleen dat, ze weet ook telkens boomende artiesten te strikken voor een samenwerking. Geen Troye Sivan of Rita Ora deze keer, maar wel de grootste diva van Amerika: Lizzo. Bijna een maand geleden bracht deze dramaqueen haar soms geniale, soms ietwat teleurstellende album Cuz I Love You uit. Op “Blame It On Your Love” (een herwerking van “Track 10” uit Pop 2 van XCX) zijn we dankbaar voor Lizzo’s bijdrage, want zij betekent de kortstondige, maar broodnodige verlossing van het verder ondermaatse popnummer.

Charli XCX hoopt dat “Blame It On Your Love” ieders nieuwe dansanthem zal worden. Dansbaar is het wel, maar daar blijft het dan ook bij. Alle basic poptrucjes die we al honderd keer hebben gehoord, worden door ons gehoorkanaal gesleurd, met weinig diepgang als resultaat. We weten niet goed waar Charli XCX het op kan steken. Dat de liefde dergelijke platte pop met zich meebrengt, lijkt ons onwaarschijnlijk. Gelukkig neemt Lizzo het dan over. Even kunnen we gemeend onze benen losschudden en voelen we de bijhorende confidence boost zoals altijd. Op dat moment zijn we mee, maar jammer genoeg zit Lizzo’s rol er al na een twintigtal seconden op. Dat het nummer daarna snel gedaan is, is een kleine opluchting.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX - "Hello goodbye", "Guess" & "Spring breakers"

Algemeen gezien zou je kunnen zeggen dat het voor artiesten niet de slimste keuze is om zich terug te trekken uit de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charli XCX - BRAT (★★★★½): Grote mond, klein hartje

Vraag aan de willekeurige voorbijganger op straat of die weet wie Charli XCX is en de kans is groot dat die je…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 3): Toen was er regen

Sinds de editie van 2019 maakt Primavera Sound er sterk werk van om aan andere festivals te laten zien dat een affiche…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.