Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. Lizzo – “Blame It On Your Love”

De Engelse popster Charli XCX lijkt, net als Lizzo, nog bekender te worden met de dag. XCX heeft al vier albums op haar conto staan en niet alleen dat, ze weet ook telkens boomende artiesten te strikken voor een samenwerking. Geen Troye Sivan of Rita Ora deze keer, maar wel de grootste diva van Amerika: Lizzo. Bijna een maand geleden bracht deze dramaqueen haar soms geniale, soms ietwat teleurstellende album Cuz I Love You uit. Op “Blame It On Your Love” (een herwerking van “Track 10” uit Pop 2 van XCX) zijn we dankbaar voor Lizzo’s bijdrage, want zij betekent de kortstondige, maar broodnodige verlossing van het verder ondermaatse popnummer.

Charli XCX hoopt dat “Blame It On Your Love” ieders nieuwe dansanthem zal worden. Dansbaar is het wel, maar daar blijft het dan ook bij. Alle basic poptrucjes die we al honderd keer hebben gehoord, worden door ons gehoorkanaal gesleurd, met weinig diepgang als resultaat. We weten niet goed waar Charli XCX het op kan steken. Dat de liefde dergelijke platte pop met zich meebrengt, lijkt ons onwaarschijnlijk. Gelukkig neemt Lizzo het dan over. Even kunnen we gemeend onze benen losschudden en voelen we de bijhorende confidence boost zoals altijd. Op dat moment zijn we mee, maar jammer genoeg zit Lizzo’s rol er al na een twintigtal seconden op. Dat het nummer daarna snel gedaan is, is een kleine opluchting.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “Feels in My Body”

Een wereldhit scoren heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Vraag dat maar aan Caroline Hjelt en Aino Jawo. Hun debuut “Manners”…
AlbumsRecensies

Charli XCX - how i'm feeling now (★★★★): Progressieve quarantainecreatie

De Britse futuristische popartieste Charli XCX voerde het idee uit waar ongetwijfeld menig artiest van gedroomd heeft: een gloednieuw album maken tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.