Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. Sky Ferreira – “Cross You Out”

Charli XCX doet het met iedereen de laatste tijd. Bijna een jaar geleden dook de Britse de studio in met Troye Sivan en reisde het duo terug naar “1999“. De zangeres die in 2014 naam maakte met onder andere “Boom Clap” ging onlangs ook in zee met Lizzo en Christine and the Queens. Op 13 september verschijnt het derde album van Charli XCX en daarop krijgen we naast de eerder genoemde artiesten nog een hele hoop gastzangers en -zangeressen te horen. Een van hen is drag queen Pabllo Vittar met wie ze ook onlangs “Flash Pose” uitbracht. Op haar nieuwste single werkt Charli samen met Sky Ferreira, een Amerikaanse zangeres die in 2013 een album uitbracht en in 2015 een tweede album aankondigde. Onlangs bracht ze daarvan de eerste single uit.

“Cross You Out” ligt dicht bij “Gone” (van Charli en Christine), maar is wat minder poppy. Toch moet het nummer zeker niet onderdoen voor de vorige singles. Het nummer (en dan vooral het refrein en de intro) voelt zwaar en duister aan en is wat minder dansbaar. Toch kan je makkelijk mee surfen op het catchy refrein. Alleen moet je opletten bij het laatste refrein, want het stopt wel zeer plots. Jammer, een goede outro had het best een episch nummer kunnen maken. Maar ook zonder outro weet Charli XCX alweer een sterke single te brengen. Het ziet ernaar uit dat het nieuwe album van Charli eentje om u tegen te zeggen wordt.

Charli is te koop vanaf 13 september en zal nog samenwerkingen met onder andere de Haim zusjes, Kim Petras en Tommy Cash bevatten.

Charli XCX: Facebook / Instagram / Website

Sky Ferreira: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

584 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “Feels in My Body”

Een wereldhit scoren heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Vraag dat maar aan Caroline Hjelt en Aino Jawo. Hun debuut “Manners”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dorian Electra - "Sorry Bro (I Love You)"

Er zijn weinig figuren zo extravagant als Dorian Electra en onze fascinatie voor hen blijft maar groeien. Electra ging vorig jaar nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.