Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. Christine & the Queens – “Gone”

Het is geen geheim dat Charli XCX graag samenwerkt met artiesten van over de hele wereld. Op 13 september brengt de Britse haar derde album uit. Voor de eerste single “1999” werkte ze samen met de Australische Troye Sivan, op “Blame It On Your Love” kregen we de Amerikaanse Lizzo te horen en voor de derde single werkt ze samen met de Franse Christine And The Queens. Daarnaast werkte Charli dit jaar ook al samen met het Koreaanse zevental van BTS en Rita Ora, Bebe Rexha en Cardi B. Op het nieuwe album (dat de gepaste naam Charli kreeg) krijgen we nog negen andere artiesten te horen. Onder hen vinden we nog de Haim zusjes, Kim Petras en drag queen Pabllo Vittar. We zouden bijna gaan twijfelen of de Britse zangeres uit de toekomst wel nog alleen een hit kan scoren.

De single begint met de herkenbare zoete stem van Charli XCX. Een vette beat leidt een kleurrijk refrein in. Waar de twee dames hun ballen laten zien: “Don’t search me in here, I’m already gone, baby”. En hoewel een getraind oor Christine eruit kan filteren, heeft de gemiddelde luisteraar pas in de tweede helft van de song door dat Christine meedoet op “Gone”. Het gebrekkig Engels doet haar de das om. En ja, dat zinnetje in het Frans kan ook onmogelijk van Charli XCX komen. Maar zelfs zonder tekst, is de touch van Christine meteen hoorbaar. Pas helemaal op het einde wordt de single wat experimenteler en de beats wat grilliger. Ongeacht die toevoeging, zorgt Christine ook voor wat meer girlpower.

Charli XCX: FacebookInstagramWebsite

Christine And The Queens: FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Christine and the Queens - Redcar les adorables étoiles (★★★★): Experimenteren met vrijheid

Anno 2022 heeft Christine and the Queens wellicht geen introductie meer nodig en dat heeft alles te maken met de sterke reputatie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens - "la chanson du chevalier"

‘I’m a man now’ klonk het op het openingsnummer van het debuutalbum van Christine and the Queens in 2013 en het leek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.