Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. Christine & the Queens – “Gone”

Het is geen geheim dat Charli XCX graag samenwerkt met artiesten van over de hele wereld. Op 13 september brengt de Britse haar derde album uit. Voor de eerste single “1999” werkte ze samen met de Australische Troye Sivan, op “Blame It On Your Love” kregen we de Amerikaanse Lizzo te horen en voor de derde single werkt ze samen met de Franse Christine And The Queens. Daarnaast werkte Charli dit jaar ook al samen met het Koreaanse zevental van BTS en Rita Ora, Bebe Rexha en Cardi B. Op het nieuwe album (dat de gepaste naam Charli kreeg) krijgen we nog negen andere artiesten te horen. Onder hen vinden we nog de Haim zusjes, Kim Petras en drag queen Pabllo Vittar. We zouden bijna gaan twijfelen of de Britse zangeres uit de toekomst wel nog alleen een hit kan scoren.

De single begint met de herkenbare zoete stem van Charli XCX. Een vette beat leidt een kleurrijk refrein in. Waar de twee dames hun ballen laten zien: “Don’t search me in here, I’m already gone, baby”. En hoewel een getraind oor Christine eruit kan filteren, heeft de gemiddelde luisteraar pas in de tweede helft van de song door dat Christine meedoet op “Gone”. Het gebrekkig Engels doet haar de das om. En ja, dat zinnetje in het Frans kan ook onmogelijk van Charli XCX komen. Maar zelfs zonder tekst, is de touch van Christine meteen hoorbaar. Pas helemaal op het einde wordt de single wat experimenteler en de beats wat grilliger. Ongeacht die toevoeging, zorgt Christine ook voor wat meer girlpower.

Charli XCX: FacebookInstagramWebsite

Christine And The Queens: FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

584 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ELI - "Gone"

Wie aan Duitse popmuziek denkt, krijgt wellicht snel de beelden van een schlagerfestival voor ogen, maar Duitsland heeft wel degelijk popartiesten die…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.