Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “Summer Girl”

Een effen T-shirt op een losse jeans: het is niet alleen popster Sigrid die er bijna haar trademark van gemaakt heeft, want de drie zusjes van HAIM doen op die manier al een zestal jaar hun eigen ding. Dat natuurlijk niet alleen op vlak van kledij; vooral muzikaal staan deze dames hun mannetje. Alana, Este en Danielle Haim brachten hun debuutplaat uit in 2013 en boekten daarmee successen die hen razendsnel aan de top brachten. De release van opvolger Something To Tell You is inmiddels al van 2017 geleden en deze week was het eindelijk zover: HAIM kondigde aan dat ze aan nieuw materiaal aan het werken zijn. De derde plaat is nog niet afgerond, maar het drietal vond het tijd om alvast de eerste single op ons los te laten.

“Summer Girl” ontstond tijdens een moeilijke periode voor Danielle en haar partner, waarbij kanker vastgesteld werd tijdens de Something To Tell You tour. Ze wou niet alleen zijn steun en toeverlaat zijn, maar ook het zonnetje in huis halen en een lach op zijn gezicht kunnen brengen. Met die mindset ontstond “Summer Girl”, en dat hoor je op elk vlak.

Het is nog steeds onmiskenbaar HAIM, maar de zomerfactor ligt inderdaad extra hoog op deze single. Wat direct opvalt, is de eenvoudige, maar zorgeloos heen en weer schuivende baslijn die de hoopgevende toon zet voor de rest van “Summer Girl”. Wanneer er dan nog eens blazers bijkomen met lieflijke backings erachter en ettelijke ‘dududu’s’, wordt de geruststellende omhelzing van de drie zussen pas echt warm. Toch zouden we na een tijdje liever de schaduw beginnen opzoeken, want het is allemaal iets te veel van hetzelfde. Het effect van de wazige sound werkt halverwege wel uit en ook al zorgt het saxmoment voor een duidelijk hoogtepunt, toch had die beter vroeger in het nummer gekomen om echt zijn doel te kunnen bereiken. Iets te lang, maar verder is “Summer Girl” een blijmoedig nummertje dat je dag zo opfleurt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.