Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sky Ferreira – “Downhill Lullaby”

Na enorm lang teasen, werd het tijd voor nieuw materiaal van Sky Ferreira. Al in 2015 kondigde ze de komst van haar volgende album Masochism aan, maar pas vandaag releaset ze de eerste single daarvan. Het is al geleden van haar album Night Time, My Time uit 2013 dat de dame eigen songs op de wereld losliet. Stilzitten deed ze wel niet, want ze dook hier en daar op in TV-series en verzorgde in 2016 een gevoelige versie van “Easy” van The Commodores voor de film Baby Driver. “Downhill Lullaby” werd geproducet samen met Dean Hurley, die voor een groot deel instaat voor de muziek in Twin Peaks, en dat heeft een merkbare invloed gehad op haar sound.

Sky laat haar dansbare pop definitief achterwege en gaat met “Downhill Lullaby” de mysterieuze toer op. Van meet af aan wordt een raadselachtig sfeertje gecreëerd met de instrumentals. Ook zet Ferreira haar stem perfect in; in de strofes klinkt ze lichtelijk nonchalant en creëert ze een waas van een soort onverschillige arrogantie gecombineerd met zwoelheid. In het refrein laat ze dan toch een heleboel emoties toe in haar stem, die nog extra in de verf worden gezet door de backings. Het nummer bouwt traag, maar zeker op en wordt enkel maar meer episch. Om het plaatje compleet te maken, eindigt ze met een chaotische bridge, die naadloos overgaat in een passage waarin de strijkers ons op sleeptouw nemen. Na vijf en halve minuut is het nog steeds niet genoeg en zijn we helemaal van onze sokken geblazen. Jawadde, wat een terugkeer!

Als je het ons vraagt, is Sky met “Downhill Lullaby” alleen maar bergop gegaan.

Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.