Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds – “Frogs”

© CPU – Jan Van Hecke

Twee jaar terug gaf Nick Cave & The Bad Seeds een onvergetelijk concert in de gietende regen op TW Classic en later dit jaar staan de Australiërs tweemaal in het Sportpaleis. Dat zal gebeuren in het kader van Wild God, het achttiende album van de groep waarvan we eerder al de titeltrack te horen kregen. De sound van Nick Cave & The Bad Seeds is op de nieuwe singles opvallend voller in vergelijking met Skeleton Tree en Ghosteen (en Carnage van Nick Cave en Warren Ellis, lid van de Bad Seeds) en de groep klinkt naar eigen zeggen ook gelukkiger op Wild God.

Dat neemt niet weg dat het nieuwe “Frogs” niet melancholisch klinkt, want oh God, wat een emotionele reis is dit. Het hemelse getintel op de achtergrond, de diepe stem die vol kwetsbare kracht zingt, de backingvocals die ‘oo-ooh’ op de achtergrond zingen, de blazers en strijkers die alles nog eens extra kracht bijzetten… Er is veel gaande op “Frogs” dat de luisteraar mogelijks kan overvallen, maar op een goeie manier. Als een grote golf komt het lied op je af en alles voelt goed aan. Muzikaal zit alles perfect, zonder dat het lied aan gevoel of een ziel hoeft in te boeten. Iconen als Nick Cave kunnen soms (door de pers) nodeloos worden opgehemeld, maar met “Frogs” bewijst Nick Cave & The Bad Seeds dat ze dat ophemelen nog steeds verdienen.

Wild God verschijnt op 30 augustus en Nick Cave & The Bad Seeds staat op 30 en 31 oktober in het Sportpaleis. De eerste show is intussen al uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three - "Love Changes Everything II"

Warren Ellis was een hele tijd bezet vanwege coproducties met Nick Cave en blijkbaar heeft hij zich nog wat laten afleiden door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three - "Love Changes Everything I"

Het heeft lang geduurd, maar Dirty Three komt na twaalf jaar eindelijk weer met een nieuw album op de proppen. Love Changes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.