Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves – “You Should Know By Now”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is alweer vier jaar geleden dat Bad Nerves zijn debuutalbum op de wereld losliet. Ondertussen is de eenentwintigste-eeuwse Britse reïncarnatie van Ramones op weg naar zijn tweede album. Daarvan lost de band vandaag de vierde single, genaamd “You Should Know By Now”. Eerder deze maand waren de heren nog te zien op Paaspop en deze zomer staan ze gepland om de Backyard van Pukkelpop onveilig te maken. Met al meer dan voldoende podiumervaring en een nieuw album dat er volgende maand aankomt, belooft de passage van Bad Nerves een serieus feestje te worden.

De beats per minute liggen opnieuw hoog vanaf seconde een. Met de gitaren die snel volgen maken we ons op voor een razendsnel nummertje. Bad Nerves lijkt het alleen over een andere boeg gegooid te hebben voor de vierde van de nieuwe plaat. Waar de drie vorige singles klassieke staaltjes rock-‘n-roll waren die tegen een rotvaart voorbijkwamen, valt de nieuwste creatie nog het best te omschrijven als dromerig. Die dromerige façade blijft echter niet lang recht, want na een minuutje of anderhalf laat de groep alles losbarsten. In de slotminuut weten de rockers er uiteindelijk nog een extra versnelling uit te slaan. Het tempo van “USA” evenaart de band niet, maar met “You Should Know By Now” krijgen we wel een typisch Bad Nerves-nummer dat doet terugdenken aan het eerste album en dat is ruim voldoende.

Het tweede album Still Nervous verschijnt op 31 mei. Op vrijdag 16 augustus is de groep te zien op Pukkelpop. Tickets voor het festival zijn echter enkel nog voor zondag beschikbaar.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bad Nerves – Still Nervous (★★★½): Beter dan menig energiedrankje

Als relatief onbekende Britten vergeleken worden met Amerikaanse grootheden zoals The Strokes en Ramones dan zal dat niet voor niets zijn. Het…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 3): Een paaseitje te pellen hebben!

Dag drie: de paashaas was langs geweest en om en bij de dertigduizend bezoekers dompelden zich opnieuw onder in een bad vol…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "You've Got The Nerve"

Men durft tegenwoordig al eens zeggen dat echte rock-’n-roll uitgestorven is, maar gelukkig zijn er bands zoals Bad Nerves die ons het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.