Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves – “USA”

© CPU – Peter Verstraeten

De Amerikaanse droom, menig artiest heeft in zijn slaap al eens gedroomd van die grote doorbraak in de Verenigde Staten. Voor Bad Nerves zal die doorbraak niet voor meteen zijn, maar het vijftal zet deze maand wel een mooie stap op het continent. Als voorprogramma van Royal Blood mogen ze tot begin hun oktober hun sterke livereputatie alle eer aan doen. Een kleine drie jaar geleden kwam Bad Nerves met het erg korte debuutalbum Bad Nerves op de proppen en afgezien van een paar losse singles pakte de band het iets rustiger aan. Met “USA” lossen ze nu nog eens een losse single, al zou deze wel eens de voorbode kunnen zijn van een nieuw album.

Het recept van Bad Nerves blijft voor “USA” bijna onaangetast en daar zijn we allesbehalve rouwig om. In iets meer dan anderhalve minuut ramt het vijftal naar hartelust met een snedigheid waar heel wat rockbands alleen van kunnen dromen. De tijd is beperkt en dat voel je aan de razend snelle strofes die uitmonden in een catchy refrein. Op het einde gieten ze nog wat meer olie op het vuur en gutst het van de vlijmscherpe gitaren. “USA” eindigt zo harder dan hard en maakt ons vooral warm voor die stomende liveshows van komende maand.

Volgende maand komt Bad Nerves het mooie weer maken in de lage landen met optredens op onder meer het Rotterdamse festival Left of the Dial (19/10 & 20/10), in JC Bouckenborgh in Antwerpen (21/10) en in Hasselt (22/10).

Instagram / Facebook / Twitter

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Petey - "Did I Mention I'm Sorry"

Petey staat op dit moment in de schijnwerpers en vermaakt zijn publiek niet alleen met zijn muzikale talent, maar ook met komische…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "Don't Stop"

Snoeiharde, no-nonsense en toch catchy punk, dat was wat Bad Nerves ons op hun debuut in 2020 serveerde. De band uit Londen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.