FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can’t Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien weer een eclectische mix van jonge talenten en gevestigde waarden. Zet je schrap!

Op vrijdag wordt er met de Franse Folamour al meteen een fijne portie house met een hoekje af geserveerd. Ook gitaren nemen weer prominent hun plaats in, want de razendsnelle garagepunk van Bad Nerves en de grungepop van Blondshell zullen enkele tenten doen zweten en beven. Ten slotte kleurt ook Belgische trots Sylvie Kreusch nog de affiche op vrijdag.

Op zaterdag aan beats geen gebrek. Sterkhouders als Solomun en Barry Can’t Swim brengen zwoelheid naar de wei, terwijl Hudson Mohawke en Nikki Nair met een back-to-back set naar Kiewit komen. Ten slotte is er met Nation Of Language nog plaats voor wat Amerikaanse new wave en komt YIN YIN het festival van een portie psychedelische funk voorzien.

De zondag zal vooral in dienst staan van ronkende riffs, wat onze Grote Beer Van Morgen Fat Dog en metalcoreband Motionless In White nog verder onderstrepen. Technofanaten hebben daarnaast met Patrick Mason ook weer een artiest om naar uit te kijken en ook de jazz van Yussef Dayes kreeg een plekje.

De ticketverkoop start zaterdag 2 maart om 11.00u via de officiële ticketsite van Pukkelpop: tickets.pukkelpop.be. Een dagticket is €125, voor 4 dagen festivalplezier komt een combi op €279. Alle reeds aangekondigde namen vind je onderaan het artikel nog eens terug. Meer informatie vind je op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (in alfabetische volgorde):

Donderdag 15 augustus: TBA

Vrijdag 16 augustusBad Nerves Blondshell – Denzel Curry – Folamour – Fontaines D.C– Fred again.. – Hedex – Inhaler – J Hus – Jorja Smith – Romy– Sigma (DJ Set) – Soulwax – Stormzy – Sylvie Kreusch

Zaterdag 17 augustus: Amenra  – Barry Can’t Swim – Brutalismus 3000 – Charlotte De Witte – Enter Shikari – Flogging Molly – Goldband – Hudson Mohawke B2B Nikki Nair –  Nation Of Language – RAYE – Sam Smith – Skrillex – Solomun -The Vaccines – YĪN YĪN

Zondag 18 augustus: Crystal Fighters – Fat Dog – Indira Paganotto – MEROL – Motionless In White – Overmono – Patrick Mason – Rise Against – Sugababes – The Haunted Youth – The Offspring – The Smile – Queens of the Stone Age – Yussef Dayes

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - “You Should Know By Now”

Het is alweer vier jaar geleden dat Bad Nerves zijn debuutalbum op de wereld losliet. Ondertussen is de eenentwintigste-eeuwse Britse reïncarnatie van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 3): Een paaseitje te pellen hebben!

Dag drie: de paashaas was langs geweest en om en bij de dertigduizend bezoekers dompelden zich opnieuw onder in een bad vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.