Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend – “Mary Boone”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het aftellen kan nu echt beginnen, want binnen een weekje ligt het vijfde studioalbum van Vampire Weekend eindelijk in de winkelrekken. Only God Was Above Us volgt zo het ietwat tegenvallende Father of the Bride uit 2019 op, en als we de singles mogen geloven, staan de sterren dit keer wat gunstiger. Tweeluik van de terugkeer “Capricorn” / “Gen-X Cops” mocht er zo bijvoorbeeld zeker zijn, opvolger “Classical” was wat ons betreft dan weer iets te chaotisch. Vierde en laatste voorsmaakje “Mary Boone” vindt gelukkig wat meer het midden tussen alle voorgaande singles.

Om en bij de vier en een halve minuut lang krijgen we hetgeen waar Vampire Weekend voor staat voorgeschoteld. Een lichte sound, mede mogelijk gemaakt door Ezra Koenigs herkenbare stemgeluid, dromerige synthgeluiden, een subtiele bas en een engelenkoortje op de achtergrond. Geleidelijk aan bloeit “Mary Boone” open, voortbouwend op die ingrediënten, waardoor de hemel alsmaar rooskleuriger oogt. De Amerikanen kunnen bijgevolg rekenen op een pastelkleurig pallet, dat naarmate de single vordert alsmaar meer twinkelende extraatjes krijgt. “Mary Boone” is achteraf gezien misschien niet erg verrassend, maar daarom niet minder leuk.

Only God Was Above Us verschijnt op 5 april. Op 15 december staat Vampire Weekend in AFAS Live, een Belgische show is er vooralsnog niet.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vampire Weekend - Only God Was Above Us (★★★½): Geflipt vernuft boven herkenning

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat Vampire Weekend nooit een kleine band is geweest. De buzz rond het viertal uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend - "Classical"

Het heeft even geduurd, maar sinds kort is Vampire Weekend weer helemaal terug van weggeweest. De band uit het New Yorkse maakt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend - "Capricorn" & "Gen-X Cops"

Vampire Weekend is een van die bands die we onlosmakelijk met het einde van de jaren nul associëren. Nog voor de zelfgetitelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.