Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend – “Classical”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het heeft even geduurd, maar sinds kort is Vampire Weekend weer helemaal terug van weggeweest. De band uit het New Yorkse maakt al sinds jaar en dag furore als een van de opwindendste indiebands, maar moest die titel enige tijd geleden toch afstaan. Recentste langspeler Father of the Bride kon in 2019 niet tippen aan eerdere successen als Modern Vampires of the City en Vampire Weekend, maar aan dat hoofdstuk lijkt nu een einde te komen. Met de dubbelsingle “Capricorn” / “Gen-X Cops” kondigde de groep rond Ezra Koenig gloednieuwe plaat Only God Was Above Us aan en die twee nummers deden het beste vermoeden. Opvolger “Classical” heeft dan weer even tijd nodig om te bezinken.

Het is niet zo dat die nieuwste creatie van Vampire Weekend per se een slecht nummer is, maar het moet wel gezegd dat het allesbehalve toegankelijk of makkelijk is. Meer nog: “Classical” werd een erg vreemde song, al bewijzen de Amerikanen daarmee wel wederom dat er van hun sound nog altijd een hoekje af is. Zo zijn het, op zich weinig verrassend gezien de titel, heel wat klassieke instrumenten die opgaan in de mix: strijkers, een piano, blazers… Ze zitten allemaal verscholen in de vrolijke melodie die Koenig op ons afvuurt. Soms een beetje jazzy, vaker wat te chaotisch. “Classical” is met andere woorden een single geworden die heel veel verschillende kanten uitspringt, maar tegelijkertijd ook wel die herkenbare Vampire Weekend-toets heeft. Speciaal is misschien wel de beste omschrijving, en we denken dat de band niet ontevreden is met die term.

Only God Was Above Us verschijnt op 5 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 1): En encore!

Eergisteren mochten we als jonge puppy’s in een kennel speels rondhollen op de beperkte oppervlakte van Parc del Forum. Toen zagen we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vampire Weekend - Only God Was Above Us (★★★½): Geflipt vernuft boven herkenning

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat Vampire Weekend nooit een kleine band is geweest. De buzz rond het viertal uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend - "Mary Boone"

Het aftellen kan nu echt beginnen, want binnen een weekje ligt het vijfde studioalbum van Vampire Weekend eindelijk in de winkelrekken. Only God…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.