Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metz – “A Boat to Drown In”

© Norman Wong

Metz is een Amerikaanse groep die zich bij Sub Pop al enkele jaren kan ontplooien als een van hun beste noiserockbands. Sinds het debuut in 2012 wist de band telkens stevig uit de hoek te komen, wat ondertussen resulteerde in drie albums. Vorig jaar kregen we met Automat nog een compilatie van B-sides en andere songs, maar op 6 oktober komt de groep met het vierde studio album. Atlas Vending heet de plaat, en daaruit krijgen we vandaag met “A Boat to Drown In” meteen een episch voorsmaakje van.

“A Boat to Drown In” klokt af boven de zeven minuten en dat is meteen ook het langste nummer dat Metz ooit uitbracht. Een wijziging in sound vindt er weliswaar niet echt plaats, al wordt er meer ruimte gelaten voor de gitaren om zich te ontplooien. De song begint furieus met een stevige gitaar die de riff voor de rest van het nummer bepaalt. Het lijkt een typische Metz song te worden met de noise-invloeden, maar nog nooit klonk de band zo toegankelijk en dat lijkt ons vooral aan de productie te liggen. Die is gepolijster en zorgt er voor dat de sound grootser klinkt. Na een drietal minuten is het zanggedeelte van de song voorbij en krijgen we enkel nog maar gitaren die op een zweverige, krachtige en shoegaze manier ons naar het einde begeleiden.

3390 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Weird Nightmare - Weird Nightmare (★★★): Gas terugnemen als solodebuut

Alex Edkins leidt al heel lang het krachtpatser noiserocktrio Metz, een band die nog steeds stevig doorgaat. Nu heeft Edkins echter ook…
AlbumsRecensies

Metz - Atlas Vending (★★★½): Impulsief maar afgewogen

Metz is een Canadese punk act die al een klein decennium doorbeukt. Hun combinatie van sludge en post-hardcore kan je vergelijken met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metz - "Blind Youth Industrial Park"

De Canadese punkers van Metz gaan al een mooi decennium mee en elke plaat is eens iets anders. Veel platen vragen ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.