Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metz – “Come On Down” (feat. Joe Talbot)

Metz: © Norman Wong // IDLES: © CPU – Kaat Hellinckx

Het laatste volwaardige album van Metz verscheen al even terug in 2020 met Atlas Vending, maar toch was er een nummer van bij die sessies dat nooit echt afgewerkt geraakte. Tot nu. “Come On Down” kwam op die manier tot stand dankzij de pandemie en de nood aan samenwerking. Metz voelde een leegte doordat het even niet kon optreden en ging op zoek naar mensen om mee samen te werken, om zo die leegte op te vullen en het livegevoel terug te krijgen. Op die manier werd “Come On Down” toch afgewerkt en wel samen met Joe Talbot van IDLES. Dat deze single bijgevolg knalt, is een understatement van jewelste.

De furieuze gitaren van Metz knallen van in het begin door de speakers en de agressieve vocals van Joe Talbot lijken de perfecte cohesie daarbij te zijn. Het is een beetje zoals IDLES in zijn begindagen klonk: vol agressie en ruige gitaren en met de nodige noise. Toch is het refrein iets anders, want daar komt alles samen en horen we nog een stuk meer power naar voor komen. De samenwerking lijkt bijgevolg ook het meest toegankelijke dat Metz ooit schreef vanwege het aanstekelijke refrein en de heerlijke dynamiek. B-kantje “Heaven’s Gate” pakt het dan weer typerend noisy aan zoals we Metz kennen en op die manier heeft de band een geweldig duo klaargemaakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Ancienne Belgique (AB): Zweterig verjaardagsfeestje

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk stond IDLES nog eens in een Belgische zaal. De band had met CRAWLER en Ultra Mono twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.