Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metz – “Come On Down” (feat. Joe Talbot)

Metz: © Norman Wong // IDLES: © CPU – Kaat Hellinckx

Het laatste volwaardige album van Metz verscheen al even terug in 2020 met Atlas Vending, maar toch was er een nummer van bij die sessies dat nooit echt afgewerkt geraakte. Tot nu. “Come On Down” kwam op die manier tot stand dankzij de pandemie en de nood aan samenwerking. Metz voelde een leegte doordat het even niet kon optreden en ging op zoek naar mensen om mee samen te werken, om zo die leegte op te vullen en het livegevoel terug te krijgen. Op die manier werd “Come On Down” toch afgewerkt en wel samen met Joe Talbot van IDLES. Dat deze single bijgevolg knalt, is een understatement van jewelste.

De furieuze gitaren van Metz knallen van in het begin door de speakers en de agressieve vocals van Joe Talbot lijken de perfecte cohesie daarbij te zijn. Het is een beetje zoals IDLES in zijn begindagen klonk: vol agressie en ruige gitaren en met de nodige noise. Toch is het refrein iets anders, want daar komt alles samen en horen we nog een stuk meer power naar voor komen. De samenwerking lijkt bijgevolg ook het meest toegankelijke dat Metz ooit schreef vanwege het aanstekelijke refrein en de heerlijke dynamiek. B-kantje “Heaven’s Gate” pakt het dan weer typerend noisy aan zoals we Metz kennen en op die manier heeft de band een geweldig duo klaargemaakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.