Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles J. Bernardt – “Taxi” & “Matter of Time”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een korte stand van zaken: Balthazar verdwijnt na enkele jaren hard labeur voor onbepaalde tijd in de diepvriezer, Maarten Devoldere lijkt na het gigantische succes rond Ha Ha Heartbreak richting een nieuw Warhaus-album te werken en bassist Simon Casier focust zich dankzij Love Songs terug op Zimmerman. En dus kon Jinte Deprez niet achterblijven. J. Bernardt is bij deze helemaal terug van weggeweest; de groovy, elektronische kant van Balthazar krijgt opnieuw vrij spel. Na Running Days uit 2017 volgt er komend voorjaar een opvolger in de vorm van Contigo, oftewel ‘met jou’. Een plaat die tegelijkertijd vertrouwd en fris lijkt te gaan klinken, althans afgaande op eerste twee voorsmaakjes “Taxi” en “Matter of Time”.

Een kleine negen minuten aan nieuw materiaal dus, al lijkt het vooral “Taxi” te zijn dat als leadsingle fungeert. Het is daarnaast ook moeilijk om niet de vergelijking te maken met aanverwante bands, zeker omdat de invloeden ook vandaag niet te ontkennen zijn. Een zwoele baslijn lijkt centraal te staan, al nemen een melancholisch meeslepende gitaar en wat strijkers niet veel later definitief het voortouw. Op die manier kabbelt de single doorheen oranjerode landschappen, met hier en daar een groovy en glinsterende extra. Een coole comeback dus, die elementen uit zowat alle Balthazar-gerelateerde werelden versmelt in een geheel.

“Matter of Time” neemt dan weer wat gas terug. Al is het ook hier de bas die op muzikaal vlak het heft in handen neemt. Die wordt afgewisseld met strijkers die de lente inluiden, terwijl Deprez er zelf zijn diepe stem overheen giet. Qua spanningsboog moeten we het hier, zoals gezegd, echter met wat minder doen. Al maakt J. Bernardt dat goed door ervoor te zorgen dat de song uitstekend in elkaar zit. Een a capella opbouw à la Warhaus luidt een grootser slotstuk in, wat uiteindelijk ook de blikvanger van deze song vormt. Ook hier dus een cool nummer, al moet langs de andere kant wel gezegd dat we de elektronische eigenheid uit de vorige plaat een beetje missen en ook dit project steeds meer een soort blauwdruk van Balthazar en Warhaus lijkt te worden. Geen verwijt, vooral een vaststelling.

Contigo verschijnt op 17 mei. Op dinsdag 21 mei staat J. Bernardt in de Botanique, op zaterdag 6 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt - "Mayday Call"

Balthazar is al enige tijd een van de grootste bands van België en het vijftal heeft dan ook al heel wat hits…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival vervolledigt de line-up!

Cactusfestival zorgt elk jaar voor een van de hoogtepunten van het jaar in Brugge en omstreken. De mooie omgeving en gezellige festivalomgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.