Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa – “Training Season”

© CPU – Chris Stessens

Terwijl de naweeën van Future Nostalgia nog enige tijd nazinderden, bracht Dua Lipa afgelopen jaar slechts twee nummers uit. En toch mocht de Britse met Kosovaarse roots zich alsnog kronen tot een van de popsterren van 2023. Het eerste van de twee was namelijk monsterhit “Dance The Night” dat fungeerde als soundtrack van kaskraker Barbie, maar de zangeres wist goed genoeg dat dat slechts een opstapje was naar een volgend succes. De derde plaat van de wereldster is namelijk al enige tijd ingeblikt en met “Houdini” kleurt ze ondertussen alwéér de hitlijsten. Dat ze voor die plaat samenwerkte met Kevin Parker, bewijst nog maar eens dat Dua Lipa niet de dertiende popster in een dozijn is, want ondanks dat die terugkeer in het verlengde lag van vorige successen, waren het toch vooral de typische Tame Impala-geluiden die doorsijpelden in het herkenbare geluid van de zangeres.

Dat is ook bij het nieuwe “Training Season” het geval, want doorheen het catchy geheel ontwaren we wederom wat mysterieuze waas, psychedelische elektronica en uiteindelijk zelfs weer een instrumentaal freewheelend Parker-intermezzo. Een herkenbaar gitaartje plant echter eerst met plezier het zaadje voor de oorwurm die het refrein is in ons hoofd, waarna we eigenlijk al met zekerheid kunnen zeggen dat Dua Lipa een volgende dikke hit op haar palmares mag bijschrijven. Het succes lijkt hem deze keer te zitten in de simpel ogende instrumentatie die tegelijkertijd overal kleine details bevat, waardoor we het gevoel krijgen telkens iets nieuws te ontdekken. De Britse heeft in Kevin Parker met andere woorden een perfecte schakel in het vervolgstuk van haar succesverhaal gevonden, want de combinatie tussen haar herkenbare popelementen en die van Tame Impala levert nu al voor de tweede keer een erg cool nummer af.

Op zaterdag 6 juli sluit Dua Lipa de Main Stage van Rock Werchter af.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.