Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa – “Dance The Night”

© CPU – Chris Stessens

Net zoals er ieder jaar weer een aantal enorm geanticipeerde albums zijn, zijn er altijd ook wat films waar velen reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar geldt dat bijvoorbeeld voor Barbiedie deze zomer in prémiere zal gaan. De film over de iconische pop wordt geregisseerd door de geprezen Greta Gerwig, terwijl de hoofdrollen van Barbie en Ken vervuld worden door supersterren Margot Robbie en Ryan Gosling. Ook voor de soundtrack van Barbie zijn er wat flinke namen opgetrommeld. Niet alleen Nicki Minaj, Lizzo en HAIM hebben hun bijdrage geleverd, maar ook Dua Lipa heeft een steentje bijgedragen middels “Dance The Night”.

In 2020 lanceerde Dua Lipa zichzelf naar popsterrenstatus met haar tweede langspeler Future Nostalgia en de sound van dat album horen we ook weer terug op “Dance The Night”. “Dance The Night” is namelijk een zeer geslaagde mengelmoes van hedendaagse pop en disco, precies zoals we hoorden op die laatste plaat. De strak geproduceerde, swingende beat vormt een catchy geheel met Dua’s kenmerkende, zwoele stemgeluid. We kunnen het niet laten om mee te zingen met dat aanstekelijke refrein en stilzitten wordt ons met deze groovy song behoorlijk moeilijk gemaakt. “Dance The Night” transporteert ons naar een felroze dansvloer vol glitter en doet ons even kort vergeten over de echte wereld. Een zeer geslaagde toevoeging aan de Barbie-soundtrack dus, deze van Dua Lipa.

Barbie The Album verschijnt op 21 juli.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

230 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Blessed Madonna - "Shades of Love" (feat. The Joy)

Geworteld in de house- en clubcultuur brengt The Blessed Madonna al sinds 2014 muziek uit. Haar tijdloze dancesound leidde al tot samenwerkingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "Borderline"

De Zweedse popgodin Tove Lo heeft zich de afgelopen jaren telkens bewezen als een van ’s werelds sterkste popacts en beloofde eind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza - "Nights in December"

Wat hebben Dua Lipa en Billie Eilish gemeenschappelijk? Ze namen beide Tkay Maidza mee op tour en zijn volledig overtuigd van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.