Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Angel Face”

Oscar and the Wolf

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the Wolf volledig leeghaalde. Toen er even daarna ook met tijd en stond zorgwekkende dronken foto’s en filmpjes op het account online kwamen, vreesden sommige fans zelfs voor een hack of een mogelijke herval in de moeilijke mentale gemoedstoestand van de opperwolf. Uiteindelijk kwam Colombie zelf met een lange tekst op de proppen. Hij vertelde over het feit dat hij ook eens de rauwe kant van zichzelf wilde tonen, de momenten waarop het soms eens minder ging. Iedereen loopt altijd te pronken met het fantastische Instagram-leventje, maar soms is het weleens anders. Hij toonde zichzelf van zijn meest kwetsbare kant. Ook artiesten kampen met onzekerheden en Colombie vond het belangrijk om dat ook eens aan de buitenwereld te laten zien. Niet alles loopt altijd van een leien dakje. Verslaving is daarbij nooit ver weg, en dat debat wou Colombie graag openen. Hij ging er zelfs voor langs bij het VTM Nieuws voor een sterke getuigenis. Samen met een lange brief op Instagram postte hij ook nog een foto van zijn nieuwe, blonde kapsel. Een nieuw tijdperk was begonnen.

Oscar and the Wolf heeft dus duidelijk een visuele metamorfose ondergaan, maar is daar ook muzikaal iets van te merken? Ja en nee. Van bij de start van het nummer hoor je meteen dat het nieuwe “Angel Face” veel meer rechtdoorzee is dan de dromerige en soms tragere melodieën die we vaak op The Shimmer hoorden. De harde beat knettert gelijk binnen en ook de vocals bevatten veel meer power dan op het vorige album. We krijgen een vurige Colombie, die we eigenlijk op het overgangsnummer “Warrior” ook al een beetje hoorden. Wat wel herkenbaar blijft, zijn de catchy teksten en hoge meezingfactor die we van Oscar and the Wolf gewoon zijn. De sound zoals we hem kennen, is dan ook nooit écht helemaal ver weg. “Angel Face” is muzikaal dus geen bocht van 180 graden maar gewoonweg een sterk popnummer met hier en daar enkele nieuwe invloeden. We zijn benieuwd naar wat dit nieuwe hoofdstuk van de wolf en zijn roedel nog allemaal in petto heeft.

Wie Oscar and the Wolf deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op 20 juli op het Beach Festival, op 3 augustus op Suikerrock en op 11 augustus op de Lokerse Feesten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.