Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Warrior”

© CPU – Cédric Depraetere

Ondanks dat Oscar and the Wolf de afgelopen paar jaar wel redelijk wat materiaal uitbracht, vielen de fans toch niet helemaal met hun gat in de boter. The Shimmer, het derde album van Max Colombie’s muziekproject, was niet zo verrassend of spannend als gehoopt en veel liveshows vonden er na de release ervan ook niet plaats. Corona is natuurlijk deels de schuldige, maar de persoonlijke problemen waar de zanger mee kampt, spelen ook mee. Toch vond Max de energie om op Lowlands en Pukkelpop een sterke show neer te zetten. Het begin van een niet zo alledaagse comeback? Mogelijks, want nieuwe single “Warrior” wordt het Belgische anthem van het WK voetbal 2022 en we zullen het ongetwijfeld nog veel horen de komende maanden.

Het publiek op die twee eerder vermelde festivals werden al getrakteerd op een liveversie van “Warrior” en nu kan de hele wereld meegenieten van het nieuwe Oscar and the Wolf-nummer. Wat meteen opvalt is dat het door Todiefor geproducete nummer live sterker overkwam, onder andere door een gitaarsolo. Het lied is in de studioversie minder dromerig dan we gewoon zijn van Colombie, doordat hij hier duidelijk een tekst naar voren schuift. ‘They say that I’m a warrior’ klinkt het en het komt eerlijk gezegd nogal plat over. De boodschap (die zowel een steunbetuiging voor de Rode Duivels kan zijn als voor mensen met mentale problemen) is op zich wel mooi, maar het voelt aan alsof Oscar and the Wolf iets te veel water bij de wijn heeft moeten doen om een commerciële hit te maken in de plaats van een sterk Oscar and the Wolf-nummer. “Ta fête”, een van de beste Belgische WK-nummers, paste perfect in het beeld dat we al van Stromae hadden, maar Max Colombie verliest hier een beetje zijn magie.

Hoe dan ook zullen we “Warrior” wel luidkeels meezingen, want het voelt gewoon aan als een lied om in grote massa mee te schreeuwen als de Rode Duivels gaan spelen en wensen we ons nationaal elftal veel succes.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

991 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf op Rock Werchter 2023!

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar Rock Werchter is terug in gang geschoten. Nadat gisteren de tweede editie van…
InstagramLiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Sportpaleis: Terugkeer naar het paleis

Het waren turbulente maanden voor Max Colombie. In maart kondigde hij aan de hele Europese tour naar aanleiding van zijn derde album The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.