Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camera Obscura – “Big Love”

© Robert Parry

Fans hebben lang hun adem moeten inhouden, maar het wachten is stilaan voorbij. Camera Obscura kondigt voor het eerst in tien jaar een nieuw album aan met de single “Big Love”. De Schotse indieact is geen groentje in het alternatieve landschap, de groep gaat al mee sinds 1996 en heeft ondertussen al vijf albums onder de arm. Camera Obscura bevindt zich vooral in het frivole genre van tweepop, waar ze doorheen de jaren al successen mee boekten. Na de dood van toetsenist Carey Lander in 2015 laste de groep een pauze in die duurde tot 2018. De draad lijkt ondertussen volledig terug opgepikt.

Met “Big Love” lijkt de groep voorzichtig een nieuwe richting in te slaan. De ontspannen stijl en jengelende gitaren zijn nog steeds present, maar er zijn tegelijk wat invloeden van country in de muziek geslopen. Het geheel schept daarmee een beetje de sfeer van een namiddag linedancen op een manege. Vooral het vaste ritme en de jammerende gitaar scheppen voor ons dat beeld. Qua productie is “Big Love” een loepzuiver nummer, waardoor de rustgevende stem van Tracyanne Campbell alle ruimte krijgt om te schitteren. De single gaat zijn rustige gangetje tot halfweg het tempo wat vertraagd wordt, de boodschap om niet achterom te kijken en te vertrouwen in de toekomst wordt in dit deel gelijk duidelijker. Camera Obscura is met andere woorden klaar om nieuw materiaal op de wereld los te laten. De formule is bekend, maar de groep weet het alsnog fris te houden.

Het nieuwe album Look To The East, Look To The West verschijnt dit jaar op 3 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ailbhe Reddy – "Looking Happy"

Beetje bij beetje breekt Ailbhe Reddy uit haar bubbel van Dublinse spreekbuizen. Zo sleet ze sinds 2016 al een bataljon aan singles en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas - "BIG LOVE"

Lange tijd waren The Black Eyed Peas het non plus ultra in de popmuziek en brachten ze wereldhit na wereldhit uit. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.