Muzieknieuwtjes

bwana, YESNOMAYBE en ise winnen De Nieuwe Lichting 2024

Het nieuwe jaar werd enkele weken terug ingezet en daarbij hoort ook een nieuwe De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Een week geleden maakte de radiozender haar negen finalisten bekend en sindsdien kon muziekliefhebbend België stemmen op zijn drie favorieten. Eerdere winnaars als Brihang, Tamino, Portland, BLUAI en Kids With Buns legden sinds hun overwinning al mooie parcours af en dat wensen we de nieuwe winnaars natuurlijk ook toe. Eerder riepen wij bij Dansende Beren alvast ise en Piffy uit tot onze ‘nieuwe lichting’, ofwel ‘Grote Beren van Morgen’. Daarnaast zullen finalisten Ricky Bekstok en DAMMIT op 3 februari te zien zijn op ons verjaardagsfeestje in BarBroos in Gent.

De finalisten van De Nieuwe Lichting 2024 moesten het publiek overtuigen met één nummer. Na deelnames aan Humo’s Rock Rally en Sound Track werd bwana als eerste uitgeroepen tot winnaar en dat met het dromerige “Lonely Happy“, een nummer dat aanvoelt als uitwaaien in haar thuisstad Oostende. Vervolgens brak YESNOMAYBE het kot af om zijn overwinning te vieren. De punkband liet gitaarliefhebbers warmlopen met “Hynagogic”. Tot slot mocht ise de derde trofee in ontvangst nemen. De singer-songwriter stond eerder al op Pukkelpop en Sziget, dus de achttienjarige was misschien de meest voorspelbare winnaar. Dat haar “Goodbye Letter” de ‘hallo’ aan een mooie carrière mag zijn.

De drie winnaars hebben uiteraard terecht gewonnen en we wensen hen niets minder dan het beste toe, maar daarnaast willen we ook nog zeggen dat we de andere finalisten ook een mooie toekomst toewensen.

1220 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ISE @ Ancienne Belgique (AB Club): Het vuur in de ogen

Enkel bij de groten der aarde volstaat de voornaam om te weten over welke artiest het gaat. Toch gaat een succesvol parcours…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
InstagramLiveRecensies

The Reytons @ Trix: Hongerig naar meer

Britse indierockbands en België. Het blijft een match made in heaven. Na een geslaagde passage op Rock Werchter vorige zomer en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.