Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ise – “Goodbye Letter”

© Nathan Dobbelaere

De derde week van het jaar is nog maar net begonnen, of daar laat een van onze ‘Grote Beren van Morgen‘ al van zich horen. Ise Smeets is nog maar net achttien jaar geworden, maar mag na een zomer met doortochten op Pukkelpop en Sziget Festival en winst in Sound Track nu ook – en dat is best opmerkelijk – een eerste single aan haar palmares toevoegen. Samen met producer Mathias Stal (o.a. Kids With Buns, Oproer, Mayorga) kwam “Goodbye Letter” tot stand, en dat is er meteen eentje die bewijst waarom wij haar een mooie toekomst voorspellen. Zeker omdat ze met dat nummer ook nog eens deelneemt aan StuBru’s De Nieuwe Lichting!

Die eerste creatie van ise is er eentje die vooral inspeelt op intensiteit. Het is namelijk een sluipende gitaar, met daaronder wat subtiele extra’s, die op muzikaal vlak de weg plaveit voor wat eigenlijk het belangrijkste element van “Goodbye Letter” is: de stem van de jonge zangeres. Die klinkt opvallend herkenbaar, maar vooral warm en kil tegelijkertijd. Dat sluit op die manier perfect aan bij het onderwerp van de single, dat gaat over het loslaten van een verloren gegane liefde en de acceptatie daarvan. Geen grootse explosies of bombast, maar eerder een voortkabbelend en innemend nummer dat op zich zeker wel kan begeesteren. Een veelbelovend begin van een nu al mooie toekomst, zoveel is zeker.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ISE @ Ancienne Belgique (AB Club): Het vuur in de ogen

Enkel bij de groten der aarde volstaat de voornaam om te weten over welke artiest het gaat. Toch gaat een succesvol parcours…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.