Muzieknieuwtjes

Dansende Beren viert feest met Ricky Bekstok en DAMMIT!

Zeg niet langer een gewoonte tegen een traditie, want ook dit jaar vieren we ons verjaardagsfeest opnieuw in ons vertrouwde berenhol BarBroos. Inmiddels mag Dansende Beren negen kaarsen uitblazen, maar wat is een feest zonder muziek? Daarom nodigen we op zaterdag 3 februari maar liefst twee veelbelovende bandjes uit die de festiviteiten met veel gekkigheid en strakke gitaren op gang zullen trappen. Als opener komen de Oost-Vlaamse kanjers van DAMMIT de boel op stelten zetten en nadien mag Ricky Bekstok die stelten vakkundig komen afbreken. En oh ja, natuurlijk is er ook een beruchte afterparty waar wij beren zelf achter de draaitafels kruipen met een ongeziene mix van hits en nog meer hits. Niet te missen!

Een inkomticket is niet nodig, want ook dit jaar is het Dansende Beren Feest volledig gratis! Zet je alvast op aanwezig op ons Facebook-evenement en mis geen enkel nieuws!

DAMMIT

Het nieuwe jaar startte voor DAMMIT met gloednieuwe muziek! Het Oost-Vlaamse gezelschap uit Sint-Niklaas maakte de laatste jaren heel wat kleine zaaltjes onveilig en loste in een redelijk ver verleden een eerste ep S/TMaar liefst vijf jaar later vaart DAMMIT een andere koers, eentje die iets ruiger en intenser is. Het gaat hen in elk geval heel goed af, want single “Overused” maakte indruk op ons. Zoveel indruk, dat we niet anders konden dan ze uit te nodigen voor onze negende verjaardag. DAMMIT dat wordt goed!

Ricky Bekstok

Alsof de avond nog niet leutig genoeg gaat worden, tekent ook nog eens Ricky Bekstok present. Vanuit Brugge zet dit project onder leiding van kapitein Mathias Grymonprez (ken je misschien ook als trommelaar van Barno Koevoet) koers naar de Oude Beestenmarkt waar ze zich zullen kunnen uitleven in een stal vol opgefokte beesten. Het materiaal om dat te werk te stellen heeft Bekstok eind december uitgebracht met de geinige en venijnige debuutep OINK OINK. Dat het mesthoop zal worden, staat dus buiten kijf en daar zijn we helemaal klaar voor!

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.