InstagramLiveRecensies

Black Box Revelation @ De Roma: Leve de riff!

© CPU – Willem Devriendt

In het huis van de Belgische muziek behoort Black Box Revelation intussen al enkele jaren tot het vaste meubilair. Jan Paternoster en Dries Van Dijck blijken na al die jaren nog steeds een onafscheidelijk muzikaal duo en eerder dit jaar verwenden ze zichzelf en hun fans met hun zesde studioalbum Poetic Rivals. Dezelfde rock zoals we gewoon zijn, maar nog steeds vernieuwend genoeg om te boeien. Het was die plaat die dan ook de hoofdrol kreeg gisterenavond in De Roma: liefst zeven nummers van hun nieuwste worp mocht het publiek live aanschouwen.

Maar eerst werd de zaal wel heer erg aangenaam verrast door het voorprogramma Ratmosphere. Een band uit Brugge die al mee op tour mocht met Warhaus, Balthazar en Jaguar Jaguar. Bovendien sleepten ze ook de overwinning in de wacht bij Sound Track 2019. Volledig terecht, zo blijkt. De band speelde gisterenavond alsof zij het waren die de avond gingen afsluiten en bracht singles als “No More Pain” of “Long Time” heerlijk knallend. Nummer na nummer zag het publiek de livereputatie van de groep met bewonderende ogen en knikkende hoofden groeien. Zangeres-gitarist Jente Neels en basgitarist Fieke Soete gaven elke solo alles wat ze in zich hadden en deden daardoor soms denken aan het enthousiasme van boygenius. Het is nu wachten op de eerste plaat van het kwartet, die hopelijk voor hen het succes met zich mee zal dragen dat het verdient.

© CPU – Willem Devriendt

Het publiek was in ieder geval meer dan opgewarmd voor Paternoster en co, en met “Heads Or Tails” ging de temperatuur nog meer de hoogte in. Het werd van het begin duidelijk dat het vaste meubilair eigenlijk gewoon een geoliede machine is. Tijdens “Tattoed Smiles” werden de eerste gitaarriffs meegebruld, gingen de de wijsvingers en pinken omhoog en werd er gejuicht voor een gitaarsolo. “Gravity Blues” bewees nog maar eens wat voor een ongelooflijke drummer Dries Van Dijck is. De machine kwam erg makkelijk en zonder problemen op gang en de klassieke rockshow die we voorgeschoteld kregen verveelde allesbehalve.

Jan Paternoster weet als geen ander het publiek op zijn hand te krijgen en er op die manier een echte show van te maken. “War Horse” liet hij uiteraard meebrullen door De Roma en wanneer de frontman gek wordt, wordt het publiek gek. Een bijna apocalyptisch einde van “Blown Away” blies ons letterlijk weg. Er leek geen einde te komen aan een ongelooflijk harde, rockende en krachtige outro die werd uitgesponnen tot in het oneindige riffheelal.

© CPU – Willem Devriendt

Na al dat vurig klinkend geweld was de beste lont zelfs nog niet in het kruit gestoken. Klassieker “I Think I Like You” zorgde voor een eruptie van jewelste bij het publiek. Rij per rij schaarde Paternoster het volk achter zich. De springsessies vooraan leken aanstekelijk te werken en mensen liepen naar voor om erbij te horen. De vrijwilligers van De Roma hadden hun handen vol met een aantal uitzinnige fans die met hun enthousiasme geen blijf wisten en dan maar op het podium kropen. Er werd gecrowdsurft, er werd gemosht en er werd gesprongen alsof het publiek alleen maar uit atleten bestond.

Met “Wrecking Bed Posts”, de beste single van hun nieuwste langspeler, heeft Black Box Revelation trouwens echt een geweldige hit te pakken. Het nummer is nog maar een dik jaar oud, en wordt al onthaald en meegezongen alsof het even lang meegaat als een klassieker als “Never Alone, Always Together”. De Roma kon niet stoppen met dansen, en de vrolijkheid en het enthousiasme werkte bijna als een magnetische wisselwerking tussen het publiek en de muzikanten op het podium.

© CPU – Willem Devriendt

Black Box Revelation speelde een klassiek, vurig en vooral goed rockconcert. De ervaring droop in dikke druppels zweet van de bandleden af en dat was alleen maar positief. Wanneer de groep het podium verliet en de lichten aangingen weerklonk meteen “Rumble” van Link Wray door de speakers van De Roma. Ook na het concert sloegen ze ons dus nog de gitaren om onze oren. En genoeg kregen we er niet van, integendeel. Leve de riff!

Facebook / Instagram / Website

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:
Heads Or Tails
Tattooed Smiles
Gravity Blues
Alcohol
Coastline
War Horse
Blown Away
Losing A Friend
Never Alone, Always Together
Skin
Mr. Big Mouth
I Think I Like You
Wrecking Bed Posts

Poetic Rivals
My Perception
Set Your Head On Fire

Related posts
LiveRecensies

De Beren Gieren @ De Roma: Spelen, exploreren, deconstrueren

Onze oren werden gisteren in De Roma op scherp gesteld door het daverende De Beren Gieren. De meest avontuurlijke driekoppige jazz-act streek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – "Burn Me Down"

Zonder Black Box Revelation zou de Belgische rockscène niet dezelfde zijn. Dat mochten we ondervinden toen de Brusselaars een radiostilte inlasten die…
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.