Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere – “Long Time”

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens hun kort bestaan al indruk gemaakt op onder meer Balthazar bij wie ze het voorprogramma mochten voorzien: ‘Ratmosphere is gewaagd en stoer, ze trekken zich niks aan van de conventies. Wat ze doen is een beetje not done, maar dat appreciëren we zo aan hun’, zegt Balthazar.

Dat ze zich niks aantrekken van de conventies, is ook wat ons zo aantrekt in de band. De nieuwe release is echter een beetje een twijfelgevalletje. Na “Nocturnal Animals” waren we heel erg benieuwd wat de jongens nog voor ons in petto zouden hebben. Het nummer is lang niet zo verrassend als wat we eerder al te horen kregen. “Long Time” begint heel goed, je hebt een catchy melodie met lyrics die zeker blijven hangen, maar daar blijft het ook bij. Veel herhaling zorgt ervoor dat de song zijn kracht tegen het eind verliest, wat jammer is gezien het initieel wel iets heel sterks had kunnen zijn.

De opbouw daarentegen zit wel sterk in elkaar. Ondanks het feit dat de lyrics zich eindeloos herhalen, komt het lied wel tot een climax, die te appreciëren valt. Het nummer is geen favoriet, maar dat maken de jongens ongetwijfeld snel weer goed.

Website/Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

35 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crossbeat - "Nighthawks"

Dries Merre, Frederik Van Melle, Manou Maerten, Sten Sundahl en Lander de Vreese, dat zijn de vijf Gentenaren die Crossbeat vormen. Ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Driftwood - "Counterattack"

De alternatieve band Driftwood wist ons al te overtuigen met hun debuutalbum en nu laten ze weer een nieuwe single op ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.