Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ratmosphere – “No More Pain”

Ze mochten al een trofee in de lucht steken bij Sound Track, tourden al samen met vaste waarden als Balthazar (en Warhaus), Jaguar Jaguar en Black Box Revelation en staan op dit eigenste moment aan de vooravond van de grote doorbraak. We hebben het natuurlijk over Ratmosphere. De Brugse broertjes hebben in hun jonge carrière al heel wat mijlpalen bereikt, maar er zit dus duidelijk nog veel meer aan te komen. Na de release van “Long Time“, ook alweer van februari geleden, steken Robin en Brecht nu opnieuw hun neus aan het venster met het splinternieuwe “No More Pain”. Wederom een dromerige mix van zwoele bassbeats, dromerige effectjes en intrigerende, donkere stemmen. We zijn dan ook maar al te trots dat de track hier in première mag gaan.

Het lijstje aan bands waarvoor Ratmosphere het voorprogramma al mocht verzorgen, zou op zich een mooie samenvatting zijn van de muziek die het duo maakt. Met een dromerig fluitje komt “No More Pain” op gang, waarna de zware beat de boel wat extra kracht bijzet. Als Robins donkere stem en een funky gitaartje daar dan nog eens bovenop worden gegooid, is het hek helemaal van de dam. Hij zingt in de herkenbare refreinen over hoe slechts één iemand ervoor kan zorgen dat de donkerste pijnen smelten als sneeuw voor de zon; iets waarin we ons allemaal wel kunnen herkennen. De mix van dat alles zorgt voor opnieuw een ijzersterke single van de broertjes, waardoor we je haast nu al met zekerheid kunnen zeggen dat we nog heel veel zullen horen van Ratmosphere.

Zanger Robin Serruys zei nog het volgende over de single:

Het nummer is tot stand gekomen vanuit een gevoel van onmacht tijdens de lockdown of het wel loont om bezig te houden met cultuur en liedjes enzo als je alles opweegt tegen de scale of things en hoe alles slecht lijkt te gaan. Het gevoel van onmacht benadruk ik in de strofes met anekdotes van de oorlogsjaren van m’n grootvader die ik altijd als klein manneke (ontelbare keren) heb gehoord.

Op 31 juli kan je Ratmosphere aan het werk zien tijdens Lijfstroom XL in Oostende.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

978 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…
LiveRecensies

We Are Open 2020 (dag 1): De hoogmis van de Belgische muziek

We Are Open heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren tot hét Belgische showcasefestival. Trix weet jaar op jaar een brede…
LiveRecensies

Sound Track: Finale West-Vlaanderen @ De Zwerver (Leffinge)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning geven. Het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.