Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – “Wrecking Bed Posts”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met vier albums op de teller en een sterke reputatie dankzij talloze liveshows mag Black Box Revelation zich zonder enige twijfel tot het vaste meubilair van het Belgische muzieklandschap rekenen. Toch was het ondertussen alweer vier jaar geleden dat we nieuw materiaal te horen kregen van Jan Paternoster en Dries Van Dijck. Hier komt binnenkort verandering in. In het voorjaar van 2023 zit er namelijk een gloednieuwe plaat aan te komen, die het duo maakte met producer Andy Savours (o.a. Arctic Monkeys, The Killers en Black Country, New Road). Met dat nieuwe album onder de arm trok de band de afgelopen maanden al langs de Amerikaanse Westkust, maar nu krijgen we ook officieel een eerste voorsmaakje te horen.

Het nieuwe “Wrecking Bed Posts” ligt dan ook mooi in lijn met alles wat Black Box Revelation in het verleden al bracht, al neigt deze single iets meer richting de begindagen. Het zijn in elk geval nog steeds de bluesy gitaren die de hoofdrol spelen, alsook de grungy stem van Paternoster klinkt ook nog zoals vanouds. In de refreinen breekt het nummer dan iets donkerder open, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat deze single live voor de nodige energie zal zorgen. De mysterieuze break tegen het einde zal daar op zijn beurt dan ook zijn steentje aan bijdragen, aangezien de daaropvolgende ontploffing ongetwijfeld voor een pitje zal zorgen. Black Box Revelation is dus terug, en klinkt nog altijd vertrouwd in de oren.

Op 20 april staat Black Box Revelation in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation - "Losing a Friend"

Het is al vier jaar geleden dat Black Box Revelation met Tattooed Smiles haar gelauwerde vijfde album op de wereld losliet. Sindsdien…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
InstagramLiveRecensies

Rock Ternat (Dag 2 met o.a. DIRK., Brihang & Arsenal): Dans de regen weg

Vaak gaat het op de tweede festivaldag ietwat moeilijker vooruit. De bezoekers zijn nog moe van de dag ervoor. Vaak omdat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.