Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – “Wrecking Bed Posts”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met vier albums op de teller en een sterke reputatie dankzij talloze liveshows mag Black Box Revelation zich zonder enige twijfel tot het vaste meubilair van het Belgische muzieklandschap rekenen. Toch was het ondertussen alweer vier jaar geleden dat we nieuw materiaal te horen kregen van Jan Paternoster en Dries Van Dijck. Hier komt binnenkort verandering in. In het voorjaar van 2023 zit er namelijk een gloednieuwe plaat aan te komen, die het duo maakte met producer Andy Savours (o.a. Arctic Monkeys, The Killers en Black Country, New Road). Met dat nieuwe album onder de arm trok de band de afgelopen maanden al langs de Amerikaanse Westkust, maar nu krijgen we ook officieel een eerste voorsmaakje te horen.

Het nieuwe “Wrecking Bed Posts” ligt dan ook mooi in lijn met alles wat Black Box Revelation in het verleden al bracht, al neigt deze single iets meer richting de begindagen. Het zijn in elk geval nog steeds de bluesy gitaren die de hoofdrol spelen, alsook de grungy stem van Paternoster klinkt ook nog zoals vanouds. In de refreinen breekt het nummer dan iets donkerder open, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat deze single live voor de nodige energie zal zorgen. De mysterieuze break tegen het einde zal daar op zijn beurt dan ook zijn steentje aan bijdragen, aangezien de daaropvolgende ontploffing ongetwijfeld voor een pitje zal zorgen. Black Box Revelation is dus terug, en klinkt nog altijd vertrouwd in de oren.

Op 20 april staat Black Box Revelation in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Black Box Revelation @ De Roma: Leve de riff!

In het huis van de Belgische muziek behoort Black Box Revelation intussen al enkele jaren tot het vaste meubilair. Jan Paternoster en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints - "Alarm" (feat. Jan Paternoster)

Van een featuring meer of minder is de Antwerpse rapper Glints niet vies. Op zijn recentste lp THE DARK! prijken namen als…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.