Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye – “Lover To Stranger”

© CPU – Cédric Depraetere

Terwijl debuutplaat Big Enough een maandje geleden zijn tweede kaarsje uitblies, maakte Mooneye in alle stilte zijn tweede langspeler af. Een album dat naar eigen zeggen nog wat dichter bij bezieler Michiel Libberecht zal liggen, en dus is het bij deze al uitkijken geblazen richting het voorjaar. Ondanks dat “In Between” van eerder dit jaar niet op de tracklist zal staan, was ook dat opnieuw een gemoedelijke single, die in zekere zin wel in het rijtje van sterke nummers als “Thinking About Leaving” en al zeker “Fix The Heater” past. Met “Lover To Stranger” wordt er nu echter een écht nieuw hoofdstuk op gang getrapt.

Een hoofdstuk waarin Mooneye vooral nog steeds als Mooneye lijkt te gaan klinken, al tracht Libberecht wel een tikkeltje intenser binnen te komen. Met een kleine vier minuten op de klok is het in die nieuwste creatie van de West-Vlaming namelijk de opbouw die de hoofdrol speelt; waar het nummer op de gekende manier van start gaat, zo breekt het naarmate het vordert alsmaar groter open met een coole outro tot gevolg. Thematisch voegt de man er een streepje emotie aan toe doordat “Lover To Stranger” vertelt over het stuklopen van een relatie. En op die manier zijn alle ingrediënten voor een degelijk Mooneye-nummer aanwezig, hetzij met een toets van muzikale vooruitgang.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2145 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mooneye – Come With Me and Hide (★★★½): Grotendeels binnen de lijntjes

Mooneye brengt met Come With Me and Hide zijn tweede langspeler uit. De band rond Michiel Libberecht won in 2019 de Nieuwe…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.