Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye – “In Between”

© CPU – Jan Van Hecke

Sinds de release van “Thinking About Leaving” in 2018 ging de carrière van Michiel Libberecht en zijn muzikale project Mooneye eigenlijk meteen in stijgende lijn. Het publiek werd alsmaar talrijker en ook het aantal podia dat de West-Vlaming mocht bestijgen, ging exponentieel de hoogte in. Ondertussen heeft de jongeman met Big Enough een degelijke debuutplaat onder de arm en is de gemiddelde muziekliefhebber meer dan bekend met de ietwat melancholische indiepop die Mooneye maakt. Na even alomtegenwoordig te zijn geweest, trok Libberecht zich echter terug in de studio om te werken aan een tweede langspeler. Die zou begin 2024 het levenslicht moeten zien, maar met “In Between” krijgen we wel nu al een eerste idee van hoe dat album zal gaan klinken.

Voor dit nieuwe hoofdstuk lijkt Mooneye de draad vooral terug op te nemen waar de band hem eind 2021 liet liggen. Dat neemt gelukkig niet weg dat “In Between” opnieuw een fijn liedje werd, want dankzij de volle sound word je al snel meegesleurd in het nummer. Die sound vormt overigens het ideale opstapje naar de herkenbare refreinen, die op hun beurt dan weer gigantisch aanstekelijk binnenkomen en zo blijven hangen. Deze single lijkt overigens ook de ideale soundtrack van de aankomende lente, want dankzij de euforische sound komt het zonnetje al wat meer tevoorschijn. Mooneye heeft met “In Between” met andere woorden een fijne comebacksingle te pakken, die ongetwijfeld met regelmaat zal voorbijkomen op je favoriete radiozender, zoveel lijkt nu al duidelijk.

Dit voorjaar trekt Mooneye door clubs in binnen- en buitenland, met tussenstops in onder andere De Roma (22 maart), Charlatan (23 maart) en Ancienne Belgique (25 maart). Voor alle data verwijzen we je graag door naar de website van de band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.