InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Mooneye – “Fix the Heater”

© CPU – Willem Devriendt

Kippenvel van de eerste tot de laatste seconde met de nieuwe single van Mooneye. De Belgische indieformatie kondigt met “Fix the Heater” een nieuw album aan, dat deze zomer zal uitkomen. Opmerkelijk: de band is volledig door elkaar geschud. Frontman Michiel Libberecht wordt nu bijgestaan door Jesse Maes, Ramses Van den Eede, Guillaume Navarro en Stan Holvoet. Enkel die laatste blijft nog uit de originele bezetting over. ‘Begin januari heeft de nieuwe band voor het eerst samen gerepeteerd’, vertelt Michiel, ‘en dat was echt een memorabel moment. Het is allicht een cliché, maar het klikte. Het enthousiasme, de motivatie, alles zat goed.’

“Fix the Heater” zit vakkundig in elkaar. Het nummer wordt ingeleid door akoestische gitaren, waarna een drumbeat en wat sterkere instrumenten voor een mooie opbouw zorgen. Begeleid door dat alles zingt Libberecht met zijn zeemzoete stem een boeiende tekst. Het geheel klinkt helemaal anders dan “Bright Lights”, dat in oktober vorig jaar verscheen. Daarover liet Libberecht al weten dat het een vreemde eend in de bijt zou zijn, maar als we hem mogen geloven is “Fix the Heater” dat ook: ‘In zekere zin is dat dan weer de uitschieter langs de andere kant. Ik zie het daarom voorlopig ook eerder op het einde van de plaat belanden – als een soort uitbarsting van emoties.’

Eén ding is zeker: als dit de standaard is voor het album, kijken we er enorm naar uit. Benieuwd wat we nog mogen verwachten! Op zondag 21 maart kan je Mooneye aan het werk zien op een unieke livesessie.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.