InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Mooneye – “Fix the Heater”

© CPU – Willem Devriendt

Kippenvel van de eerste tot de laatste seconde met de nieuwe single van Mooneye. De Belgische indieformatie kondigt met “Fix the Heater” een nieuw album aan, dat deze zomer zal uitkomen. Opmerkelijk: de band is volledig door elkaar geschud. Frontman Michiel Libberecht wordt nu bijgestaan door Jesse Maes, Ramses Van den Eede, Guillaume Navarro en Stan Holvoet. Enkel die laatste blijft nog uit de originele bezetting over. ‘Begin januari heeft de nieuwe band voor het eerst samen gerepeteerd’, vertelt Michiel, ‘en dat was echt een memorabel moment. Het is allicht een cliché, maar het klikte. Het enthousiasme, de motivatie, alles zat goed.’

“Fix the Heater” zit vakkundig in elkaar. Het nummer wordt ingeleid door akoestische gitaren, waarna een drumbeat en wat sterkere instrumenten voor een mooie opbouw zorgen. Begeleid door dat alles zingt Libberecht met zijn zeemzoete stem een boeiende tekst. Het geheel klinkt helemaal anders dan “Bright Lights”, dat in oktober vorig jaar verscheen. Daarover liet Libberecht al weten dat het een vreemde eend in de bijt zou zijn, maar als we hem mogen geloven is “Fix the Heater” dat ook: ‘In zekere zin is dat dan weer de uitschieter langs de andere kant. Ik zie het daarom voorlopig ook eerder op het einde van de plaat belanden – als een soort uitbarsting van emoties.’

Eén ding is zeker: als dit de standaard is voor het album, kijken we er enorm naar uit. Benieuwd wat we nog mogen verwachten! Op zondag 21 maart kan je Mooneye aan het werk zien op een unieke livesessie.

36 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.