Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “Love Won’t Hide The Ugliness”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Brutus beleefde tot nu toe een prachtjaar. Op Unison Life deden bassist Peter Mulders, drummer Stefanie Mannaerts en gitarist Stijn Vanhoegaerden niet per se iets vernieuwends. Toch werd hun vastberadenheid en gevoel voor sterke songs beloond met uitverkochte zalen, waaronder de Ancienne Belgique, en een eindeloze internationale festivaltournee. Intussen is het powertrio reeds bevestigd voor Wacken Open Air 2024, ofte Europa’s meest iconische metalfestival. Iedereen die het drietal live zag, kan beamen dat de groep het label Belgisch overstijgt. Het was zelfs zo ‘erg’ dat de Willy-presentatoren Brutus ervan betichtten dat spelen op Pukkelpop voor hen normaal is geworden. Iets dat Mulders recent nuanceerde in de podcast Zware Klap. Alvorens de band op najaarstournee vertrekt, lost het de single “Love Won’t Hide The Ugliness”.

Nu de herfst in aantocht is, neemt ook Brutus de tijd om stil te staan en herinneringen te delen. “Love Won’t Hide The Ugliness” is zoals de titel prijsgeeft geen zeemzoete ballade. De single ligt namelijk in het verlengde van “What Have We Done” en werd ook opgenomen tijdens Unison Life. Gezien de melancholische thematiek is het nummer echter geen restje of B-kant om de komende shows te promoten. Wanneer Vanhoegaerden zijn gitaar laat janken en Mannaerts haar stem verheft, bevindt de groep zich op zowel een fragiel als onverwoestbaar kruispunt; iets wat we ook terughoren in de teksten. Hoe meer Brutus met beide voeten in de grond musiceert, des te meer we ons doen laten opstijgen naar de hemel.

“Love Won’t Hide The Ugliness” is verkrijgbaar als 7-inch en kan je pre-orderen via de webshop.

Brutus speelt dit najaar in C-Mine in Genk (17/11), Trix in Antwerpen (22/11), Reflektor in Luik (23/11), Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal) in Gent (24/11), Eden in Charleroi (15/12), Het Depot in Leuven (16/12) en De Zwerver in Leffinge (17/12). Alle shows, behalve die in Eden, zijn uitverkocht. De Nederlandse fans kunnen gaan kijken op het indoorfestival Helldorado in Eindhoven (18/11) en in Paradiso in Amsterdam (30/12).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Brutus @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Brute Schoonheid

Het aantal keren dat we slagwerken Mannaerts en gezellen, liefdevol gekend als Brutus, de voorbije jaren aan het werk zagen, valt nauwelijks…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.