Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “What Have We Done”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als we het hebben over de beste liveacts die ons Belgenlandje rijk is, dan is het haast een verplichting om Brutus te vermelden. De band rond Stefanie Mannaerts, Stijn Vanhoegaerden en Peter Mulders blies ons namelijk al tientallen keren omver, maar wennen doet het gelukkig nooit. Met Burst en Nest is er natuurlijk materiaal genoeg om een setlist mee te vullen, maar wie goed oplette hoorde het onuitgebrachte “What Have We Done” misschien al eens voorbijkomen. Volgens het drietal het beste nummer dat het ooit maakte, en dus krijgt het een welverdiend plekje op Unison Life, dat later deze maand het levenslicht ziet.

Na eerdere singles als “Victoria” en “Liar” lag de lat vanzelfsprekend al op zekere hoogte, maar gelukkig stelt Brutus nooit teleur. Zo ook niet met “What Have We Done”, wat, zoals de band zelf al aangaf, gewoon steengoed klinkt. Doordat de track redelijk duister begint, kruipt ze al snel onder je huid. De stem van Mannaerts speelt daarin natuurlijk ook een belangrijke rol, gezien ze een soort gevoel van angst aan het geheel toevoegt. Dat er wat borrelt, wordt nog wat duidelijker als ook de rest van de band richting voorgrond treedt. De drumster-zangeres ontbindt dan uiteindelijk haar duivels, waardoor Brutus weer ontploft zoals we dat zo graag hebben. Het beste nummer dat de band ooit maakte? Het zou inderdaad zomaar eens kunnen!

Unison Life verschijnt op 21 oktober. Op 3 februari speelt Brutus in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Brutus - Unison Life (★★★★): Sommige dingen veranderen niet, andere wel

21 oktober stond al even met een stip aangeduid in de agenda van menig Belgisch muziekliefhebber, en nu is het dan eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus - "Victoria"

21 oktober staat met stip aangeduid in de agenda’s van heel wat metalfanaten, want dan brengt Brutus namelijk zijn langverwachte derde langspeler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.