Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Journey To The Real World”

© CPU – Ymke Dirikx

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de soundtrack van de nieuwe Barbie-film. Producer Mark Ronson stelde een best indrukwekkende tracklist samen, met onder andere Dua Lipa, Sam Smith, Billie Eilish en Charli XCX als blikvangers, maar ook Tame Impala was een best opvallende naam in het lijstje. Kevin Parker waagde zich eerder dit jaar met “Wings of Time” overigens al eerder aan een soundtrack (die van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) en wist met andere woorden waar hij aan toe was. Dat bewijst de Australiër vandaag dan ook opnieuw, hetzij nu met “Journey To The Real World”.

Dat nummer meteen een echte single noemen, is meteen ook een beetje te veel van het goede. “Journey To The Real World” duurt namelijk nog geen anderhalve minuut, maar klinkt wel exact zoals we zouden vermoeden. Tame Impala dat een nummer maakt voor een Barbie-film is als een lsd-pilletje dat in een of andere oude videogame terecht is gekomen. Een regenboog knalt letterlijk van links naar rechts onze gehoorkanalen binnen, terwijl Parker met wat reverb op zijn stem het kort en bondig heeft over een tripje naar ‘the real world’. Geen refreinen of strofes dus, maar een soort interlude die op zich zeker oké klinkt. “Journey To The Real World” zal uiteindelijk ook beter tot zijn recht komen in de film dan in onze Spotify-playlist; iets dat niet onlogisch is in deze context.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "What Was I Made For?"

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Billie Eilish met de release van haar debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Speed Drive"

Barbie is nu al een van de populairste films van het jaar. De nieuwe film van Greta Gerwig met Margot Robbie in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.