Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “Speed Drive”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Barbie is nu al een van de populairste films van het jaar. De nieuwe film van Greta Gerwig met Margot Robbie in de hoofdrol over de iconische pop veroorzaakte maanden voor de release al een hype op sociale media en de line up van de soundtrack is ook om de vingers van af te likken. Dat hyperpopqueen Charli XCX te horen is op de knalroze soundtrack leek haast vanzelfsprekend, gezien haar liefde voor de ‘girls and gays’. De Britse haar meest recente album Crash was na how i’m feeling now en Charli opvallend poppy, maar daarom niet minder goed en de nieuwste single sluit redelijk goed aan bij de de jongste langspeler.

Charli XCX gaat er weer voor op “Speed Drive” en haar eigen sound moet zeker niet inboeten voor de mainstream filmsoundtrack, dus verwacht je maar aan snelle beats en een licht vervormde stem. Het aanstekelijke lied gaat vrij snel en klokt net af onder de kaap van de twee minuten. De ‘Red lights, red lights, red lights, red lights’ zal komende zomer door ons hoofd zweven elke keer we voor het rode licht staan en ondanks dat het zonder twijfel een fijn nummer is, zou het toch leuk geweest zijn mocht er nog een sterke bridge worden toegevoegd aan “Speed Drive” om het naar een nog iets hoger niveau te tillen. Desondanks is “Speed Drive” nu al een zeer leuk nummer met een goeie productie, en zo horen we Charli XCX het liefst.

Barbie verschijnt op 19 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX - "Club classics" & "B2b"

‘It’s Charli, baby’ en dat met een nieuwe dubbelsingle die ons helemaal warm – en zelfs heet – maakt voor haar nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Von dutch"

Gisteren maakte de Britse zangeres Charli XCX de titel van haar opkomende album bekend. Brat komt pas deze zomer uit, maar toch…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.