Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Wings Of Time”

© CPU – Ymke Dirikx

De naam Tame Impala klinkt intussen bij iedereen wel bekend in de oren. Wat begon als band, veranderde al snel in een soloproject; namelijk dat van Kevin Parker die de muziek schrijft, speelt, opneemt en producet. De andere bandleden vullen hem aan op het podium. Zijn debuutalbum Innerspeaker werd warm onthaald door de pers en fans, waardoor de weg naar succes open lag. Na de release van het debuutalbum legde Kevin Parker een succesvolle weg af en slaagde er zo in om een trouwe fanbase van zijn psychedelische rock op te bouwen. Vanwege corona is Parker momenteel nog steeds op tour met zijn vierde album, The Slow Rush, dat intussen al drie jaar oud is. Nieuws over een opvolger van dat album is er nog niet, maar vandaag krijgen we alvast wel een nieuw nummer. De Australiër brengt de nieuwe single “Wings Of Time” uit. Hij schreef het nummer voor de film Dungeons & Dragons die later dit jaar uitkomt, gebaseerd op het gelijknamige spel.

De nieuwe single moest in het thema van de film passen en dat valt meteen te merken aan de sfeer van het lied. De uptempo, strakke drumbeat trekt meteen onze aandacht en al snel komt er een gitaar bij. Op het eind van de strofes zorgen de synths voor een soort opbouw die dan uitvloeit tot het ietwat stevigere refrein, maar dat is dan ook het enige spannende aan “Wings Of Time”. Veel variatie zit er dus niet in het nummer, maar met nog geen drie minuten op de teller is het gelukkig niet lang genoeg om ons te beginnen vervelen. De typische Tame Impala-stem van Kevin Parker zorgt voor een vertrouwd en herkenbaar gevoel bij een song dat niet meteen Tame Impala-achtig klinkt. “Wings Of Time” is een behoorlijk nummer dat goed bij de film zal passen, maar het geeft de psychedelicaliefhebbers jammer genoeg geen wauw-gevoel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Journey To The Real World"

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tame Impala - "Retina Show" & "Sidetracked Soundtrack" (Lonerism Demos)

Het effectief bevestigen kunnen we niet, maar iets doet ons vermoeden dat Kevin Parker de afgelopen tijd heel wat taart heeft gegeten….
AlbumsRecensies

Soapstarter – I Like It Till You Do (★★★½): Caleidoscopisch verbranden op het strand

Doet de naam François De Meyer een belletje rinkelen? Al meer dan twintig jaar lang fungeert hij als een duizendpoot die vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.