Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “What Was I Made For?”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Billie Eilish met de release van haar debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? meteen een van de grootste popsterren van het moment werd. Ondanks haar jonge leeftijd zette de Amerikaanse samen met Finneas (haar broer en partner in crime) een zeer sterke prestatie neer die twee jaar later werd opgevolgd door Happier Than Ever. De tweede langspeler was een waardig vervolg en dat in combinatie met een hoop uiterst enthousiaste fans resulteerde tot een sterke show in het Sportpaleis afgelopen jaar. Sindsdien was het net iets stiller rond het fenomeen, maar nu is Billie Eilish terug met een nieuwe song voor de soundtrack van de film Barbie die op 19 juli uitkomt.

Op “What Was I Made For?” laat Billie Eilish de engel in haar nog eens horen. Met haar stem gaat ze aardig de hoogte in terwijl ze begeleid wordt door kalme pianotonen, waardoor het nummer wat in de lijn ligt van bijvoorbeeld “when the party’s over”. De nieuwe single klinkt echter net iets minder deprimerend, al blijft het nog steeds allesbehalve een feelgood song. Muzikaal worden er nog enkele subtiele laagjes aan toegevoegd waardoor het lied net iets meer diepgang krijgt, maar in feite is het opnieuw een single die schittert in zijn simpliciteit en puurheid.

Billie Eilish speelt op 18 augustus op Pukkelpop, met diezelfde dag onder meer boygenius, Ethel Cain en Yungblud.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Journey To The Real World"

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.