Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “Home”

© CPU – Leni Sonck

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken. Na eerdere geslaagde bijdragen van onder andere Dua Lipa (“Dance The Night“), Charli XCX (“Speed Drive“) en vorige week nog Billie Eilish (“What Was I Made For?“) wordt het meest roze album ooit vandaag vervolledigd, waarop ook de zussen van HAIM een plekje krijgen.

De samensmelting van diepe, elektronische bassen en een al even diep stemgebruik van frontvrouw Danielle vullen de eerste dertig seconden van “Home”, wat het nummer eerder een duister of op z’n minst zwaarmoediger kantje geeft. Gaandeweg komen er enkele hogere beats bij die de song al wat aanstekelijker maken, maar een Barbie-esque explosie volgt er niet. Ook binnen dit zeer elektronische kader (de beats vormen de enige muzikale basis van het nummer) blijft HAIM trouw aan zichzelf dankzij het herkenbare stemgeluid en de fijne ritmiek in zowel zang als basistempo. Of het live goed tot z’n recht zou komen tussen wat we van de band gewoon zijn, is een groot vraagstuk. Een fijne toevoeging aan de soundtrack van Barbie is het echter alvast wel.

HAIM werkt momenteel nog een zomertour af in de VS en bezoekt één podium in Londen, maar dichterbij zullen we de dames momenteel niet zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Journey To The Real World"

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "What Was I Made For?"

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Billie Eilish met de release van haar debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Speed Drive"

Barbie is nu al een van de populairste films van het jaar. De nieuwe film van Greta Gerwig met Margot Robbie in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.