Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roísín Murphy & DJ Koze – “CooCool”

© CPU – Joost Van Hoey

Roísín Murphy’s populariteit is niet meer wat het geweest is, maar toch is de Britse nog altijd goed bezig. Enkele jaren terug bracht ze met Roísín Machine een zeer sterke plaat uit, met als hoogtepunten nummers als “Incapable” en “Narcissus”. Toen ze die plaat later in de Ancienne Belgique voorstelde in combinatie met haar grootste solohits en de klassiekers van het Moloko-tijdperk, was het kot te klein. Nieuw materiaal werd vlekkeloos gecombineerd met pakweg “Let Me Know” en “Sing It Back”, en het werd een feest van jewelste. Het spetterende concert was er eentje dat nog lang nazinderde en deed ons bovendien al uitkijken naar nieuwe muziek. “CooCool” is het eerste nieuwe materiaal sinds de release van Roísín Machine en daarvoor werkt ze samen met DJ Koze. Die Duitse dj en producer experimenteert graag en samen met Roísín maakte hij een nieuw, fris nummer.

“CooCool” gaat groovy van start en blijft eigenlijk gedurende de volledige vier en een halve minuut een gelijkaardige sfeer behouden. De zang van Roísín klinkt zeer zwoel en de grote hoeveelheid instrumenten op de achtergrond die één voor één iets nieuws toevoegen aan de mix, zorgt ervoor dat het niet snel verveelt. Sensueel en dansbaar is het nummer zeker, al is het niet weggelegd voor de uitbundige dansers, die graag losgaan op zware bassen. De single is redelijk genuanceerd voor Roísín en veelbelovend voor wat er hierna nog moge komen. Ze slaagt er samen met DJ Koze helemaal in ons mee te nemen in een intieme, gelukzalige cocon, waarin alles mogelijk lijkt zolang het licht maar wat gedimd blijft. “CooCool” is minder uitbundig en extravert dan Roísín Machine en net dat maakt het zo sterk en boeiend. We zouden het zeker niet erg vinden als dit duo nog muziek uitbrengt samen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1023 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roísín Murphy & DJ Koze - "The Universe"

Roísín Murphy is terug bezig aan een opmars. Nadat we haar leerden kennen als de zangeres van Moloko, richtte ze zich op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Roísín Murphy komt naar Cactusfestival!

Onlangs bracht Roísín Murphy samen met DJ Koze een nieuwe, coole single uit en nu wordt de artieste aangekondigd als nieuwe naam…
InstagramLiveRecensies

Roísín Murphy @ Ancienne Belgique (AB): Trendy tante die feest als de beesten

Tijdens de zomer voor het begin van corona streek Roísín Murphy met een blitse set (en heel veel kledingstukken) neer op het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.