Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roísín Murphy – “Narcissus”

©CPU – Ymke Dirikx

Afgelopen zomer kwam Lokerse Feesten met een vrouwendag af. Naast Christine And The Queens, SX en Trixie Whitley stond ook Roísín Murphy op de Grote Kaai. De zangeres had niet alleen een hele hoop kledingstukken met zich mee, ze bracht ook heel wat hits met zich mee. “You Know Me Better” en “Overpowered” waren ongetwijfeld hoogtepunten, maar ook “Forever More” wist nog steeds te bekoren. Die laatste is een van de hits die Murphy scoorde toen ze nog met haar band Moloko optrad. “Sing It Back” en “Time Is Now” zijn slechts twee andere Moloko klassiekers waarop u ongetwijfeld stond te dansen in 2006. Tussen al die oudere nummers door kwam de Ierse zangeres ook met het nieuwe “Incapable“, maar we krijgen nu opnieuw een nieuw nummer te horen.

Net als bij “Incapble” krijgen we ook nu een lange en korte versie. “Narcissus” begint meteen met een funky gitaartje en afhankelijk of je de versie van een dikke drie minuten of bijna acht minuten beluisterd, wordt het nummer snel of traag opgebouwd. Hoe dan ook, het nummer zit goed in elkaar en Murphy maakt het ons lastig om stil te blijven zitten. Een lekkere beat en opzwepende strijkers krijgen we zomaar bij de zwoele stem. Ook op de lange versie is de zangeres zuinig met de tekst, maar als ze zingt weet ze ons helemaal in te pakken.

Na twee nieuwe nummers en een zomer vol festivals ziet het er naar uit dat Roísín Murphy met een nieuw album komt, maar er is nog niets officieel bevestigd.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roísín Murphy & DJ Koze - "You Knew"

Het creatieve brein van Roísín Murphy loopt de laatste tijd weer over in de vorm van nieuwe singles en dat naar aanleiding…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 3): Kippenvel in het park

Acht artiesten, acht verschillende genres. Vrijdag en zaterdag waren dan wel gereserveerd voor de gevestigde, Belgische bands en festivalhypes van het moment,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.