Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Alarms”

© CPU – Jan Van Hecke

Al sinds het debuutalbum in 2018 toont de Belgische band DIRK. aan dat rock tegelijk nerdy en gewaagd kan zijn. Dat leverde het viertal al een hoop hits op (waaronder “Hit”, je moet het maar doen) en bracht het van diverse vaderlandse podia tot de wei van Pukkelpop. Op 3 maart verschijnt met Idiot Paradise de derde langspeler. Daar kregen we de afgelopen maanden onder de noemer van “Idiot Paradise”, “Half-Life” en “No” al drie voorsmaakjes uit te horen. Het zijn nummers die stuk voor stuk aantonen dat de groep nieuwe muzikale paden verkent en de afgelopen jaren grondig aan zijn geluid sleutelde. Er schuilt nog steeds een grote speelsheid en spelplezier in het nieuwe werk, maar alles klinkt tegelijk matuurder dan wat de band daarvoor maakte.

Ook op het nieuwe “Alarms” is dat het geval. Het is het tot nu toe langste nummer van DIRK., waarmee ze aantonen niet bang te zijn de ruimte te nemen om raak te schieten. In de langzame, doch beklijvende intro krijgt de stem van frontman Jelle Denturck de tijd om te overtuigen. Van die rust blijft niet veel meer over wanneer de drums invallen en een steeds krachtiger en brutaler wordende gitaarriff ons meeneemt naar een melodieus geheel, waarin steeds meer weerbarstige hoekjes en kantjes te bespeuren vallen. Op het einde volgt een uitbarsting van jewelste en toont DIRK. zich opnieuw meester in de volledige overgave. Een overgave die ons nog meer doet uitkijken naar de rest van de nummers.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt zijn nieuwe album op 31 maart voor in de Ancienne Belgique. Het concert is ondertussen volledig uitverkocht.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren kondigt DIRK., Pigs x7, Ão, Paris Paloma en meer aan

De festivalzomer is nog maar juist begonnen, maar we kijken ook al uit naar het einde hiervan. Deze wordt namelijk traditiegetrouw afgesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.