Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Alarms”

© CPU – Jan Van Hecke

Al sinds het debuutalbum in 2018 toont de Belgische band DIRK. aan dat rock tegelijk nerdy en gewaagd kan zijn. Dat leverde het viertal al een hoop hits op (waaronder “Hit”, je moet het maar doen) en bracht het van diverse vaderlandse podia tot de wei van Pukkelpop. Op 3 maart verschijnt met Idiot Paradise de derde langspeler. Daar kregen we de afgelopen maanden onder de noemer van “Idiot Paradise”, “Half-Life” en “No” al drie voorsmaakjes uit te horen. Het zijn nummers die stuk voor stuk aantonen dat de groep nieuwe muzikale paden verkent en de afgelopen jaren grondig aan zijn geluid sleutelde. Er schuilt nog steeds een grote speelsheid en spelplezier in het nieuwe werk, maar alles klinkt tegelijk matuurder dan wat de band daarvoor maakte.

Ook op het nieuwe “Alarms” is dat het geval. Het is het tot nu toe langste nummer van DIRK., waarmee ze aantonen niet bang te zijn de ruimte te nemen om raak te schieten. In de langzame, doch beklijvende intro krijgt de stem van frontman Jelle Denturck de tijd om te overtuigen. Van die rust blijft niet veel meer over wanneer de drums invallen en een steeds krachtiger en brutaler wordende gitaarriff ons meeneemt naar een melodieus geheel, waarin steeds meer weerbarstige hoekjes en kantjes te bespeuren vallen. Op het einde volgt een uitbarsting van jewelste en toont DIRK. zich opnieuw meester in de volledige overgave. Een overgave die ons nog meer doet uitkijken naar de rest van de nummers.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt zijn nieuwe album op 31 maart voor in de Ancienne Belgique. Het concert is ondertussen volledig uitverkocht.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DIRK. - Idiot Paradise (★★★★): Gewikt en zorgvuldig afgewogen

De band DIRK. mag hun naamkaartje van ‘Belgisch uithangbord’ stilaan netjes opblinken als we het over ons muzieklandschap hebben. Ze konden met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. - "No"

DIRK. vlamt het nieuwe jaar in met een kogelschot van jewelste onder de naam “No”. De afgelopen maanden trakteerde de populaire West-Vlaamse bende…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.