Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Half-Life”

© CPU – Katrin Peeters

Tussen de coronacrisissen, bubbelconcerten en de heropstart van het festivalseizoen door wist DIRK. toch nog de tijd te vinden om een nieuwe plaat in elkaar te steken. Die kreeg de naam Idiot Paradise en verschijnt in het voorjaar van 2023. Zoals dat gaat met albumcampagnes, krijgen we daar op voorhand al enkele voorsmaakjes uit te horen. Met de titeltrack, die enkele weken geleden verscheen, wist het viertal zelfs een van de betere nummers uit de discografie aan het palmares toe te voegen, al is er niet veel tijd om te vieren. Nog voor de muziekwereld je collectief doodgooit met eindejaarslijstjes, verschijnt er met “Half-Life” namelijk nog een single.

De nieuwste creatie van DIRK. ligt veelal in dezelfde lijn als de vorige, want al snel heb je door dat ook “Half-Life” een soort burner is. De schurende riff vormt al vanaf de eerste seconde een herkenningspunt, al scheurt die de track op zijn beurt ook alsmaar grootser open. In de refreinen voel je namelijk een soort furiositeit in de instrumentatie, terwijl Denturck zijn herkenbare monotone stemgeluid dat in evenwicht houdt. “Half-Life” is met andere woorden een nummer dat al snel onder je huid kruipt, maar waarin ook een zekere kracht schuilgaat. Een sterke single dus opnieuw van DIRK., die doet uitkijken naar de rest van de plaat.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt die plaat op 31 maart voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2047 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.