Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Half-Life”

© CPU – Katrin Peeters

Tussen de coronacrisissen, bubbelconcerten en de heropstart van het festivalseizoen door wist DIRK. toch nog de tijd te vinden om een nieuwe plaat in elkaar te steken. Die kreeg de naam Idiot Paradise en verschijnt in het voorjaar van 2023. Zoals dat gaat met albumcampagnes, krijgen we daar op voorhand al enkele voorsmaakjes uit te horen. Met de titeltrack, die enkele weken geleden verscheen, wist het viertal zelfs een van de betere nummers uit de discografie aan het palmares toe te voegen, al is er niet veel tijd om te vieren. Nog voor de muziekwereld je collectief doodgooit met eindejaarslijstjes, verschijnt er met “Half-Life” namelijk nog een single.

De nieuwste creatie van DIRK. ligt veelal in dezelfde lijn als de vorige, want al snel heb je door dat ook “Half-Life” een soort burner is. De schurende riff vormt al vanaf de eerste seconde een herkenningspunt, al scheurt die de track op zijn beurt ook alsmaar grootser open. In de refreinen voel je namelijk een soort furiositeit in de instrumentatie, terwijl Denturck zijn herkenbare monotone stemgeluid dat in evenwicht houdt. “Half-Life” is met andere woorden een nummer dat al snel onder je huid kruipt, maar waarin ook een zekere kracht schuilgaat. Een sterke single dus opnieuw van DIRK., die doet uitkijken naar de rest van de plaat.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt die plaat op 31 maart voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met XINK, Ethel Cain, sor, DIRK. en meer!

Na een korte pauze in het aankondigen van nieuwe namen, was de organisatie van Pukkelpop vorige week helemaal terug met gloednieuwe aanvullingen…
InstagramLiveRecensies

DIRK. @ Ancienne Belgique (AB Box): De beste boys next door

Het regende vier- en vijfsterrenrecensies toen DIRK. begin maart met nieuw album Idiot Paradise naar buiten kwam. Na drie albums lang kwaliteit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DIRK. - Idiot Paradise (★★★★): Gewikt en zorgvuldig afgewogen

De band DIRK. mag hun naamkaartje van ‘Belgisch uithangbord’ stilaan netjes opblinken als we het over ons muzieklandschap hebben. Ze konden met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.