Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Half-Life”

© CPU – Katrin Peeters

Tussen de coronacrisissen, bubbelconcerten en de heropstart van het festivalseizoen door wist DIRK. toch nog de tijd te vinden om een nieuwe plaat in elkaar te steken. Die kreeg de naam Idiot Paradise en verschijnt in het voorjaar van 2023. Zoals dat gaat met albumcampagnes, krijgen we daar op voorhand al enkele voorsmaakjes uit te horen. Met de titeltrack, die enkele weken geleden verscheen, wist het viertal zelfs een van de betere nummers uit de discografie aan het palmares toe te voegen, al is er niet veel tijd om te vieren. Nog voor de muziekwereld je collectief doodgooit met eindejaarslijstjes, verschijnt er met “Half-Life” namelijk nog een single.

De nieuwste creatie van DIRK. ligt veelal in dezelfde lijn als de vorige, want al snel heb je door dat ook “Half-Life” een soort burner is. De schurende riff vormt al vanaf de eerste seconde een herkenningspunt, al scheurt die de track op zijn beurt ook alsmaar grootser open. In de refreinen voel je namelijk een soort furiositeit in de instrumentatie, terwijl Denturck zijn herkenbare monotone stemgeluid dat in evenwicht houdt. “Half-Life” is met andere woorden een nummer dat al snel onder je huid kruipt, maar waarin ook een zekere kracht schuilgaat. Een sterke single dus opnieuw van DIRK., die doet uitkijken naar de rest van de plaat.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt die plaat op 31 maart voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. - "Idiot Paradise"

Wie al eens een festival of een concertzaal bezocht binnen de grenzen van ons Belgenlandje, heeft de mannen van DIRK. ongetwijfeld al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Half Life"

Heel makkelijk is het niet om in de aanloop naar een albumrelease continu goede singles uit te brengen en iedereen te blijven…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.