Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Idiot Paradise”

© CPU – Jan Van Hecke

Wie al eens een festival of een concertzaal bezocht binnen de grenzen van ons Belgenlandje, heeft de mannen van DIRK. ongetwijfeld al eens aan het werk gezien. Het viertal bewees dan ook al verschillende keren dat hun set gelijk staat aan een energiebommetje, want met Album en Cracks in Common Sense onder de arm kan de band een setlist vol knallers samenstellen. Toch is het bijna precies twee jaar geleden sinds die laatste langspeler het levenslicht zag, en dus trok DIRK. terug de studio in. Met resultaat, zo blijkt, want in het voorjaar van volgend jaar komt de band met Idiot Paradise naar buiten. De titeltrack van plaat nummer drie krijgen we nu al te horen.

Met behulp van producer Bert Vliegen verkent DIRK. op “Idiot Paradise” naar eigen zeggen nieuwe horizonten. Dat is in elk geval niet gelogen, want deze nieuwste creatie klinkt als iets dat we niet echt gewoon zijn van de band. Zo is het wel een schurende gitaar die muzikaal de plak zwaait, maar lijkt die om de een of andere manier iets te veel binnen de lijntjes te blijven. Het is dus vooral frontman Jelle Denturck die de aandacht naar zich toe trekt, want met zijn stem voegt hij een tikkeltje melancholie aan de single toe. Hij zorgt op zijn manier ook voor dat nodige duwtje in de rug dat DIRK. nodig bleek te hebben, want naarmate het nummer vordert, barst het geheel muzikaal gigantisch groots open. Op die manier kan het viertal een soort slowburner aan zijn palmares toevoegen, want waar we bij het begin een beetje op onze honger bleven zitten, zo worden de ruwe gitaren door ons strot geramd tegen het einde.

Idiot Paradise verschijnt op 3 maart. DIRK. stelt die plaat op 31 maart voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1871 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren kondigt DIRK., Pigs x7, Ão, Paris Paloma en meer aan

De festivalzomer is nog maar juist begonnen, maar we kijken ook al uit naar het einde hiervan. Deze wordt namelijk traditiegetrouw afgesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.