Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “No Decent Shoes For Rain”

© CPU – Leni Sonck

Een beetje uit het niets maakte Dry Cleaning in het voorjaar van 2021 furore met hun indrukwekkend debuutplaat New Long LegHet album was een zeer veelbelovende start voor de muzikale carrière van de Londense postpunkband en smaakte naar meer. Echter verwachtten wij niet dat we slechts een klein anderhalf jaar na New Long Leg al ‘meer’ zouden krijgen van Dry Cleaning, maar niets is minder waar. Volgende week verschijnt namelijk de tweede langspeler van het viertal, Stumpwork. Daar kregen we al “Don’t Press Me” en “Gary Ashby” van te horen en nu horen we met “No Decent Shoes For Rain” een nieuw voorsmaakje voor die nieuwe plaat.

Na het korte, kleurrijke “Gary Ashby” krijgen we met “No Decent Shoes For Rain” een bijna zes minuten durende, donkere en langzame single voorgeschoteld. Het nummer is volgens frontvrouw Florence Shaw een exploratie van allerlei vormen van rouw en de grote verscheidenheid aan gevoelens die bij het rouwproces horen, variërend van eenzaamheid tot het verlangen naar het verleden. Deze emoties worden verkend tegen een soundtrack van strakke, maar hele duistere riffs en op de manier die we inmiddels van Shaw gewoon zijn: een beetje verveeld en ongeïnteresseerd. Die onverschilligheid in haar stem sluit echter perfect aan op de leegte die vaak komt kijken bij rouw, en biedt daarmee een extra dimensie aan het nummer. Daarom vervelen wij ons tijdens “No Decent Shoes For Rain”, ondanks het gebrek aan een groter, explosiever einde, absoluut niet. Deze nieuwe van Dry Cleaning is wellicht niet zo toegankelijk voor nieuwe luisteraars als “Gary Ashby” of “Don’t Press Me”, maar wel een ijzersterke single die veel goeds belooft voor Stumpwork.

Over iets meer dan een week verschijnt Stumpwork op 21 oktober. Dry Cleaning speelt op 1 april in Trix te Antwerpen en op zaterdag 12 november staat de band op Sonic City.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.