Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Gary Ashby”

© CPU – Leni Sonck

Als er één band was die er vorig jaar klaarblijkelijk, misschien wel redelijk onverwacht, een patent op had om hoog te eindigen in de eindejaarslijstjes, dan was dat wel Dry Cleaning. New Long Leg zette het postpunkviertal uit Zuid-Londen meteen op de kaart, met bijgevolg shows in een uitverkochte Botanique en het grote Rock Werchter. Het smaakte klaarblijkelijk allemaal naar meer, want nu is de band alweer terug met een opvolger. Stumpwork ligt later dit najaar in de winkelrekken, een tour staat begin volgend jaar op de planning en – geen twee zonder drie – een nieuwe single ligt nu klaar op ons bord.

“Gary Ashby” duurt net iets meer dan twee minuten, maar weet op die korte tijd gelukkig wel te overtuigen. Het is een ietwat zomerse postpunkgitaar die de hoofdrol speelt op muzikaal vlak, terwijl het de vertellende stem van frontvrouw Florence Shaw is die op haar geheel eigen wijze de Dry Cleaning-eigenheid aan het nummer toevoegt. Op die manier vormt ze een soort zwart-witte vlek op een muzikaal kleurrijk geheel; iets dat de band net zo interessant maakt. Deze nieuwste creatie zorgt er in elk geval voor dat we weer wat meer uitkijken naar die tweede langspeler.

Stumpwork verschijnt op 21 oktober. Dry Cleaning speelt op 1 april in Trix te Antwerpen en op zaterdag 12 november staat de band op Sonic City.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.