Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Don’t Press Me”

© CPU – Leni Sonck

Op een debuutalbum van Dry Cleaning moesten we even wachten maar toen New Long Leg  uitkwam, was dat allemaal het de moeite waard. Het lijkt er weliswaar op dat dit wachten een eenmalig ding wordt, want later dit jaar verschijnt al een opvolger voor het album. Stumpwork heet dat plaatje en ook dat zal verschijnen via 4AD. Samen met de aankondiging van die plaat, lost de band meteen een eerste single. “Don’t Press Me” is kort, maar daarom niet minder boeiend.

Het lijkt erop dat Dry Cleaning nog meer richting de levenloze postpunk zal gaan op de nieuwe plaat. De mix tussen de eerder ongeïnteresseerde vocals en de catchy gitaren zorgt voor een dynamiek dat je altijd als boeiend kan appreciëren. Bij niet veel bands werkt dit, maar door de overtuigende, verhalende stijl van de frontvrouw en het sterk muzikaal werk, komt het hier als een ultieme cohesie samen. We beelden ons meteen een donker new wave feestje in de jaren zeventig in waarbij we sloom dansen met onze haren volledig in het zwart geverfd zonder al te intens naar voor te gaan. De single klokt af onder de twee minuten, maar lijkt wel een bescheiden hit te kunnen worden in het oeuvre van de band.

Op 2 juli speelt de groep op Down The Rabbit Hole, een dag later kan je de band op Rock Werchter aan het werk zien met ongetwijfeld wat nieuw werk, later dit jaar speelt Dry Cleaning ook nog op Sonic City en Le Guess Who?

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Goat, Dry Cleaning, PVA en meer voor Sonic City 2022!

Enkele weken terug pakte Sonic City uit met drie geweldige curatoren. Low, Gilla Band en Black Country, New Road zijn alvast drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.