Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Don’t Press Me”

© CPU – Leni Sonck

Op een debuutalbum van Dry Cleaning moesten we even wachten maar toen New Long Leg  uitkwam, was dat allemaal het de moeite waard. Het lijkt er weliswaar op dat dit wachten een eenmalig ding wordt, want later dit jaar verschijnt al een opvolger voor het album. Stumpwork heet dat plaatje en ook dat zal verschijnen via 4AD. Samen met de aankondiging van die plaat, lost de band meteen een eerste single. “Don’t Press Me” is kort, maar daarom niet minder boeiend.

Het lijkt erop dat Dry Cleaning nog meer richting de levenloze postpunk zal gaan op de nieuwe plaat. De mix tussen de eerder ongeïnteresseerde vocals en de catchy gitaren zorgt voor een dynamiek dat je altijd als boeiend kan appreciëren. Bij niet veel bands werkt dit, maar door de overtuigende, verhalende stijl van de frontvrouw en het sterk muzikaal werk, komt het hier als een ultieme cohesie samen. We beelden ons meteen een donker new wave feestje in de jaren zeventig in waarbij we sloom dansen met onze haren volledig in het zwart geverfd zonder al te intens naar voor te gaan. De single klokt af onder de twee minuten, maar lijkt wel een bescheiden hit te kunnen worden in het oeuvre van de band.

Op 2 juli speelt de groep op Down The Rabbit Hole, een dag later kan je de band op Rock Werchter aan het werk zien met ongetwijfeld wat nieuw werk, later dit jaar speelt Dry Cleaning ook nog op Sonic City en Le Guess Who?

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.