Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “LIAR”

© CPU – Jan Van Hecke

Een maand geleden vond er een donderslag bij heldere hemel plaats. Gelukkig houden wij wel eens van een ferme donderslag, zeker als Brutus daarvoor verantwoordelijk is. Het Belgische trio bracht met “Dust” voor het eerst sinds 2020 weer een single uit. Het nummer klinkt wat rauwer dan wat we van Brutus gewoon zijn, maar daarom nog niet minder goed. “Dust” was dus meer dan welkom en inmiddels weten we al dat die single als voorbode dient voor een nieuw album. Unison Life wordt de langverwachte opvolger van Nest en verschijnt op 21 oktober.

Zoals we van Brutus wel gewend zijn opent “Liar” met een onheilspellende sfeer die wordt gekenmerkt door een hevige, elektrische gitaar. De zang van Stefanie Mannaerts laat niet lang op zich wachten. Ze klinkt woedend, gefrustreerd en de wanhoop nabij. Laat dat nu net het indrukwekkendste aan deze single zijn. De gitaar en de bas klinken tijdens het merendeel van de single wat minder bombastisch en overweldigend dan ze anders doen en dat zorgt ervoor dat de zang nog wat extra naar voor komt. Richting het einde komt die overweldigende instrumentatie echter wel nog even piepen, wat voor de fans van loeiharde gitaren altijd een pluspunt is. Net zoals bij “Dust” het geval was kunnen we zeggen dat deze single niet in het verlengde ligt van Nest. Desalniettemin levert het Belgische trio met “Liar” alweer een zeer sterke single af, die ons reikhalzend doet uitkijken naar de release van het album.

Unison Life verschijnt op 21 oktober.

Op 3 februari speelt Brutus in de Ancienne Belgique. Wie hen liever dit jaar nog aan het werk ziet kan daarvoor naar de Lokerse Feesten op 7 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

336 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus - "Love Won't Hide The Ugliness"

Brutus beleefde tot nu toe een prachtjaar. Op Unison Life deden bassist Peter Mulders, drummer Stefanie Mannaerts en gitarist Stijn Vanhoegaerden niet per se…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.