Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “Victoria”

© CPU – Matthias Engels

21 oktober staat met stip aangeduid in de agenda’s van heel wat metalfanaten, want dan brengt Brutus namelijk zijn langverwachte derde langspeler uit. Met “Dust” en “LIAR” loste de Belgische band eerder al twee singles en beiden leerden ons dat Unison Life vermoedelijk een vrij andere sound zal hebben dan zijn voorganger. Het is alleszins dapper dat Brutus na het grote succes van Nest niet blijft verder teren op de sound van dat album en zich dus gewoon weer verder blijft ontwikkelen.

“Victoria” opent met een repeterende riff, die minder zwaar is dan we van Brutus gewoon zijn. Desalniettemin slagen de gitaren er wel in om een zwaarmoedig gevoel op te wekken. Wanneer de ruwe stem van Stefanie Mannaerts daarbij komt, wordt dit gevoel nog wat versterkt. Er zijn geen grote uitschieters tijdens het vier minuten durende nummer, maar naar het einde toe verhoogt de intensiteit, wat steevaste herhaling makkelijk weet te voorkomen. Die verhoging van intensiteit zorgt er ook gewoon weer voor dat we bij de strot gegrepen worden, zoals dat bij Brutus wel vaker het geval is.  “Victoria” is instrumentaal gezien een van Brutus’ meest toegankelijke nummers, maar zorgt wel gewoon weer voor kippenvel.

Unison Life verschijnt op 21 oktober. Op 3 februari speelt Brutus in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Brutus - Unison Life (★★★★): Sommige dingen veranderen niet, andere wel

21 oktober stond al even met een stip aangeduid in de agenda van menig Belgisch muziekliefhebber, en nu is het dan eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus - "What Have We Done"

Als we het hebben over de beste liveacts die ons Belgenlandje rijk is, dan is het haast een verplichting om Brutus te…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.