Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes – “Nothing Here”

© PIAS

Met “Nothing Here” stromen de indierockers van Bat Eyes stevig door naar de release van hun zelfgetitelde debuutalbum dat we volgende week eindelijk te horen krijgen. “Nothing Here” is maar liefst de zesde single uit dat aankomende album van de Gentenaren. We kunnen ons ondertussen al een goed beeld vormen hoe die debuutplaat zal klinken. Met “I Don’t Mind” klonken ze ingetogen en werd er tijd genomen om een nummer volledig tot ontplooiing te laten komen. “Saving Up” en “Forever Wasted” lieten dan weer een fris hedendaags indierockgeluid horen dat de perfecte soundtrack voor de zomer was.

“Nothing Here” sluit meer aan bij het uptempo materiaal van Bat Eyes. Het toont heel duidelijk waar de band de mosterd is gaan halen; de verwijzingen naar de slackerbands uit de jaren negentig zijn nooit ver uit de buurt. Denk aan The Lemonheads, Sebadoh of The Breeders en je komt al een heel einde. Mensen die hen reeds live aan het werk zagen verwijzen naar “Nothing Here” als ‘het nummer met The Smashing Pumpkins-riff’. Die riff is inderdaad een nieuwigheid die we nog niet hoorden op de vorige singles. Doe daar de combinatie van de repetitief rockende gitaar vergezeld van drums bovenop en je krijgt een echte rocker.

Volgende week laat Bat Eyes hun debuutplaat los op de wereld. Wie hen aan het werk wil zien kan de komende weken terecht in l’Escalier te Luik (14 september), op Aftap Festival te Zwijndrecht (17 september), op de Arsenaal Site te Gent (22 september) of op hun albumrelease-feestje in de AB Club op 30 september samen met ILA.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bat Eyes - Bat Eyes (★★★½): Een mooie brug van de jaren negentig recht in het heden

Dat we in België een levendig muzieklandschap hebben, wordt elke dag duidelijker. Onze nationale trotsen scheren hoge toppen wereldwijd en elke week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.