Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes – “Forever Wasted”

Na vier aangename singles die vorig jaar verzameld werden op een ep krijgen we eindelijk nog eens nieuw werk voorgeschoteld van de indierockers Bat Eyes uit Gent. Dit krijgen we in de vorm van deze “Forever Wasted”, de eerste single uit hun aankomende debuutalbum dat op 16 september verschijnt via PIAS. Na hun passage op Humo’s Rock Rally, die hen de nodige lof en kritiek opleverde, kiest de band resoluut de lijn door te trekken die uitgestippeld was; gitaren die ons direct naar de jaren ’90 katapulteren.

“Forever Wasted” kabbelt tegen een gezapig slackergangetje lekker aan. Nooit zit er een echte versnelling in, maar het valt ook nooit echt stil. Frontman Koen Wijnant heeft ondertussen de nodige ervaring opgedaan om te weten hoe hij Bat Eyes wil laten klinken. De reverb en lichte distortion in de gitaarsound is een kenmerk en zijn ook nu alom vertegenwoordigd. De kelderbas wordt halverwege even bovengehaald om dan licht ingehouden te exploderen. Wie zoekt naar invloeden, komt al snel uit bij Sparklehorse, The Breeders of Bettie Serveert.

Het gevoel dat we het al eens gehoord hebben overvalt ons soms, ook al staat deze song mooi op zichzelf. De grootste uitdaging gaat dan ook zijn om genoeg variatie te steken in hun debuutalbum. Maar deze “Forever Wasted” misstaat wat ons betreft zeker niet in de ontelbare indierockafspeellijstjes op Spotify om nieuwe witte raven te ontdekken.

Vanaf zomer speelt de band heel wat liveshows, startende op 18 juli in Barbroos. Ontdek alle data hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Colver – “Sort It All Out”

Colver werd geboren aan de Vijvers van Elsene. Ze lopen ondersteboven van eenden, zodanig dat de groepsnaam verwijst naar het Franse woord…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bat Eyes - Bat Eyes (★★★½): Een mooie brug van de jaren negentig recht in het heden

Dat we in België een levendig muzieklandschap hebben, wordt elke dag duidelijker. Onze nationale trotsen scheren hoge toppen wereldwijd en elke week…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes - "Nothing Here"

Met “Nothing Here” stromen de indierockers van Bat Eyes stevig door naar de release van hun zelfgetitelde debuutalbum dat we volgende week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.