Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes – “Forever Wasted”

Na vier aangename singles die vorig jaar verzameld werden op een ep krijgen we eindelijk nog eens nieuw werk voorgeschoteld van de indierockers Bat Eyes uit Gent. Dit krijgen we in de vorm van deze “Forever Wasted”, de eerste single uit hun aankomende debuutalbum dat op 16 september verschijnt via PIAS. Na hun passage op Humo’s Rock Rally, die hen de nodige lof en kritiek opleverde, kiest de band resoluut de lijn door te trekken die uitgestippeld was; gitaren die ons direct naar de jaren ’90 katapulteren.

“Forever Wasted” kabbelt tegen een gezapig slackergangetje lekker aan. Nooit zit er een echte versnelling in, maar het valt ook nooit echt stil. Frontman Koen Wijnant heeft ondertussen de nodige ervaring opgedaan om te weten hoe hij Bat Eyes wil laten klinken. De reverb en lichte distortion in de gitaarsound is een kenmerk en zijn ook nu alom vertegenwoordigd. De kelderbas wordt halverwege even bovengehaald om dan licht ingehouden te exploderen. Wie zoekt naar invloeden, komt al snel uit bij Sparklehorse, The Breeders of Bettie Serveert.

Het gevoel dat we het al eens gehoord hebben overvalt ons soms, ook al staat deze song mooi op zichzelf. De grootste uitdaging gaat dan ook zijn om genoeg variatie te steken in hun debuutalbum. Maar deze “Forever Wasted” misstaat wat ons betreft zeker niet in de ontelbare indierockafspeellijstjes op Spotify om nieuwe witte raven te ontdekken.

Vanaf zomer speelt de band heel wat liveshows, startende op 18 juli in Barbroos. Ontdek alle data hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview SONS: 'Gas geven op een podium is wat wij het allerliefste doen'

SONS is al lang geen onbekende meer bij al wie zijn trommelvliezen eens goed wil laten knallen van geluk. Met hun stevige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SONS - Sweet Boy (★★★½): De riff als remedie tegen een identiteitscrisis

Kwatongen die zeggen dat oerdegelijke rock-‘n-roll aan het uitsterven is, hebben de waarheid heel misschien in handen. Toch is er overal hoop…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.