Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes – “Saving Up”

Bat Eyes mag dan misschien een naam zijn die niet veel belletjes laat rinkelen, toch is dit geen onervaren band. De band rond Koen Wijnant (ex-Arquettes) en zijn gevolg knipogen duidelijk naar de jaren 90, maar toch is de knipoog anders dan we misschien verwacht hadden. De vorige single “You’re the Breeze” was een leuke, dromerige song die ons deed denken aan bands zoals Pinback en Sebadoh.

Die gelaagdheid van de vorige vernoemde bands hoor je zeker en vast terug in de nieuwe single. “Saving Up” is toch iets meer uptempo en verjaagt het dromerige een beetje en maakt plaats voor een single die eigenlijk al van de eerste luisterbeurt zeer goed in het oor ligt. Het tempo past goed bij deze band en zorgt voor een goede afwisseling. Af en toe denk je weer terug aan de jaren negentig, maar dan wel omwille van de invloed van grunge. Onwillekeurig komen bands in de gedachten op zoals the Breeders, Bettie Serveert en gelijkaardige.

Toch is het dromerige niet volledig verdwenen, maar hier is duidelijk gekozen voor een nummer dat iets meer snelheid bevat. En dat is een leuke combinatie geworden. We zijn echt benieuwd geworden naar het vervolg van de eerste drie singles.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 augustus 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief