Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris – “Stay With Me” (feat. Halsey, Justin Timberlake & Pharrell Williams)

© Conor McDonnell

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar Calvin Harris heeft eindelijk nog eens een nieuw album af. De Schotse dj en producer brengt begin volgende maand het langverwachte Funk Wav Bounces Vol. 2 uit, Vol. 1 verscheen ook alweer vijf jaar geleden. In de tussentijd was er natuurlijk wel nog wereldhit “One Kiss” met Dua Lipa, maar de echte hoogdagen van Harris dateren toch vooral nog van voor die periode. Het is dus geen wonder dat de wereld reikhalzend uitkijkt naar een langspeler, want de man staat naast het maken van monsterhits ook vooral bekend om zijn dikke adressenboekje. Het lijstje aan nieuwe features is dan ook op z’n minst indrukwekkend te noemen: Dua Lipa en Young Thug op “Potion“, 21 Savage op “New Money“, Halsey, Justin Timberlake en Pharrell Williams op deze “Stay With Me” en dan ook nog eens Jorja Smith, Snoop Dogg, Stefflon Don, Busta Rhymes, Charlie Puth, 6lack, Swae Lee, Normani, Lil Durk en veel meer op de rest van de tracklist.

Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus, al gaat het vandaag vooral om de al op voorhand uitgeroepen ‘samenwerking van de zomer’. Oké, als je én Halsey én Justin Timberlake én Pharrell Williams op één nummer krijgt, dan is de kans dat je op het podium eindigt sowieso groot. De valkuil is dan echter wel dat de single in kwestie niet per se heel speciaal is, maar ook daar lijk Calvin Harris zich niet aan te laten vangen.

“Stay With Me” lijkt zich dan ook makkelijk te ontpoppen tot de zomerhit van 2022, want de temperatuur stijgt zienderogen. Een gigantisch zwoele baslijn jaagt samen met Halsey al snel het tempo de hoogte in, waarna een zomers gitaartje overneemt. Timberlake neemt je met zijn herkenbare hoge stemgeluid dan mee richting de refreinen, maar doet natuurlijk ook zelf zijn duit in het zakje. Als hij het stokje doorgeeft aan Pharrell hebben we stilletjes aan ons kookpunt bereikt, waar Halsey op haar beurt dan weer van profiteert. Opvallend is dat Calvin Harris zich niet laat vangen aan een plat en meezingbaar refrein, maar dat het geheel wel gigantisch makkelijk blijft hangen. De kans dat je de radio komende zomer aanzet en “Stay With Me” hoort passeren lijkt bij deze dus bijzonder groot.

Funk Wav Bounces Vol. 2 verschijnt op 5 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "Lovers In A Past Life" (feat. Rag'n'Bone Man)

Calvin Harris heeft al wat hitjes op zijn naam staan. Samenwerkingen met supersterren als Sam Smith, Dua Lipa, Ellie Goulding en Rihanna…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake - “Selfish”

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons - "Good People"

België en Mumford & Sons zijn al sinds jaar en dag twee handen op één buik. Voor het beste voorbeeld daarvan moeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.