Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris – “Stay With Me” (feat. Halsey, Justin Timberlake & Pharrell Williams)

© Conor McDonnell

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar Calvin Harris heeft eindelijk nog eens een nieuw album af. De Schotse dj en producer brengt begin volgende maand het langverwachte Funk Wav Bounces Vol. 2 uit, Vol. 1 verscheen ook alweer vijf jaar geleden. In de tussentijd was er natuurlijk wel nog wereldhit “One Kiss” met Dua Lipa, maar de echte hoogdagen van Harris dateren toch vooral nog van voor die periode. Het is dus geen wonder dat de wereld reikhalzend uitkijkt naar een langspeler, want de man staat naast het maken van monsterhits ook vooral bekend om zijn dikke adressenboekje. Het lijstje aan nieuwe features is dan ook op z’n minst indrukwekkend te noemen: Dua Lipa en Young Thug op “Potion“, 21 Savage op “New Money“, Halsey, Justin Timberlake en Pharrell Williams op deze “Stay With Me” en dan ook nog eens Jorja Smith, Snoop Dogg, Stefflon Don, Busta Rhymes, Charlie Puth, 6lack, Swae Lee, Normani, Lil Durk en veel meer op de rest van de tracklist.

Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus, al gaat het vandaag vooral om de al op voorhand uitgeroepen ‘samenwerking van de zomer’. Oké, als je én Halsey én Justin Timberlake én Pharrell Williams op één nummer krijgt, dan is de kans dat je op het podium eindigt sowieso groot. De valkuil is dan echter wel dat de single in kwestie niet per se heel speciaal is, maar ook daar lijk Calvin Harris zich niet aan te laten vangen.

“Stay With Me” lijkt zich dan ook makkelijk te ontpoppen tot de zomerhit van 2022, want de temperatuur stijgt zienderogen. Een gigantisch zwoele baslijn jaagt samen met Halsey al snel het tempo de hoogte in, waarna een zomers gitaartje overneemt. Timberlake neemt je met zijn herkenbare hoge stemgeluid dan mee richting de refreinen, maar doet natuurlijk ook zelf zijn duit in het zakje. Als hij het stokje doorgeeft aan Pharrell hebben we stilletjes aan ons kookpunt bereikt, waar Halsey op haar beurt dan weer van profiteert. Opvallend is dat Calvin Harris zich niet laat vangen aan een plat en meezingbaar refrein, maar dat het geheel wel gigantisch makkelijk blijft hangen. De kans dat je de radio komende zomer aanzet en “Stay With Me” hoort passeren lijkt bij deze dus bijzonder groot.

Funk Wav Bounces Vol. 2 verschijnt op 5 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams & Travis Scott - "Down in Atlanta"

“Down in Atlanta” is de derde samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Travis Scott en de Amerikaanse zanger Pharrell Williams, ook gekend als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.